Новини

 

Тарас Шевченко – в Україні та діаспорі

06.03.2014
6 березня 2014 року в КНУ імені Тараса Шевченка відбулася науково-практична конференція «Тарас Шевченко – в Україні та діаспорі. До 200 річчя від Дня Народження». Модератор конференції - голова Української Всесвітньої Координаційної Ради Михайла Ратушного.
Проректор з наукової роботи КНУ Сергій Вижва. Розповів учасникам про те, що підготовка до ювілею Великого Кобзаря в університеті розпочалася у листопаді 2012 року. Вченою радою було затверджено План заходів Київського національного університету імені Тараса Шевченка з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, який на сьогоднішній день повністю виконано.
Директор Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України академік Микола Жулинський виступив з доповіддю «Проблема Тараса Шевченка в сучасному культурному просторі України».
Герой України, письменник Юрій Мушкетик, під час свого виступу, зазначив, що не тільки для нього, а й для кожного Шевченко – є найбільшим українцем, Послом України у світі а творчу спадщину Кобзаря порівняв з криницею, що духовно випоїла не тільки його, а й мільйони українців.
З цікавими доповідями виступили Віце-президент Світового конгресу українців Ярослава Хортяні, заступник голови УВКР, академік Російської академії природничих наук Тарас Дудко, та багато інших відомих українських і закордонних науковців, культурних та громадських діячів.






















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024