Новини

 

Відзнаку Вченої Ради КНУ імені Тараса Шевченка вручено норвезькому професору

28.02.2014
В Університеті Нурланда (Норвегія) відбувся міжнародний семінар «Розвиток суспільства через міжнародну академічну кооперацію» з проблем співробітництва між університетами та підприємствами Норвегії, Росії, України, Швеції та інших країн.

У роботі семінару взяли участь представники університетів, з якими виконуються спільні проекти в рамках магістерських програм та програми перепідготовки військовослужбовців Збройних Сил України, які звільнені в запас та членів їх сімей.

Учасники семінару, гості, студенти-учасники міжнародної програми співробітництва тепло привітали керівника міжнародних програм співробітництва професора Фруде Меллемвіка з 60-річним ювілеєм.

До цієї дати було видано спільну монографію та збірник статей, в яких відтворено міжнародну, освітню та наукову діяльність професора Фруде Меллемвіка.

За освітянську, наукову, гуманістичну, державну та громадську діяльність Відзнакою Вченої Ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка нагороджено директора Центру бізнес-співробітництва в Північних регіонах з Університету Нурланда (м. Буде, Королівство Норвегія) доктора економіки, професора Фруде Меллемвіка (протокол №5 засідання Вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка від 13 січня 2014 р).

Відзнаку Вченої Ради КНУ імені Тараса Шевченка професору Фруде Меллемвіку вручив начальник управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій, керівник проекту та освітніх програм обміну між Університетом Нурланда та КНУ імені Тараса Шевченка професор Заславський В. А. За час реалізації проекту навчання та стажування в Університеті Нурланда пройшли понад 40 студентів та аспірантів з Інституту міжнародних відносин, економічного факультету та факультету кібернетики. Дві групи магістрів та аспірантів з Університету Нурланда пройшли бізнес-практику на підприємствах України (ДП «Антонов», ІТ компанія Міратех, завод компанії Carlsberg Ukraine та ін).

Під час обміну делегаціями учасників проектів обговорювалися питання подальшого розвитку співробітництва з університетами Норвегії в галузі освіти та наукових досліджень. Делегація КНУ запрошена для участі у щорічному міжнародному семінарі «Арктичний діалог», що пройде 17-21 березня 2014 року в Університеті Нурланда.








Професор В. А. Заславський

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024