Новини

 

Гіві Цинцадзе Почесний доктор Київського університету

06.09.2005
5 вересня 2005 року на урочистому засідання Вченої ради відбулося присвоєння звання Почесного доктора Київського університету професору Грузинського технічного університету, доктору хімічних наук, академіку АН Грузії Гіві Васильовичу Цинцадзе. З рук ректора університету Віктора Васильовича Скопенка він отримав диплом Почесного доктора, медаль та докторську мантію. Професор Цинцадзе визнаний фахівець в галузі координаційної хімії, має понад 400 друкованих робіт, його життя та наукова робота тісно пов’язані з Київським університетом.
Він разом з Віктором Скопенко розвив напрямок координаційної хімії псевдогалогенідів перехідних металів і застосував метод рентгеноструктурного аналізу при дослідженні координаційних псевдогалогенідів, вивчав комплекси біореагентів з лікарськими препаратами та біоактивними лігандами. Протягом 10 років Гіві Цинцадзе періодично працював в лабораторіях хімічного факультету університету та читав лекції для студентів та аспірантів.
В своєму виступі Гіві Васильович підкреслив, що йому дуже приємно бути Почесним доктором Київського університету, адже майже все його життя та найкращі спогади пов’язані з нашим вузом, та пообіцяв всіляко сприяти науковому співробітництву між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Грузинським технічним університетом.
ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024