Новини

 

З Днем першокурсника!

01.09.2005

31 серпня - це особливий день. Подібні життєві етапи добре запам'ятовуються і залишаються в пам'яті людини тривалий час. Позаду шкільні випускні та вступні університетські екзамени, а попереду такі цікаві та незабутні студентські роки. В останній день літа в актовій залі Червоного корпусу Київського університету відбувся День посвяти в першокурсники для студентів філософського факультету та Інституту філології. Поздоровити майбутній філософів прийшли викладачі та колишні випускники філософського факультету, які займають на сьогоднішній день значні державні посади, серед них Президент академії педагогічних наук Василь Григорович Кремень.

В своєму виступі він підкреслив, що останнім часом значно зріс попит на фахівців з філософською освітою, а навчатися на філософському факультеті Київського університету для кожного студента це щастя і велика честь. Василь Григорович подарував для факультетської бібліотеки власні книги та побажав всім студентам щасливої дороги. Секрет успішного навчання розкрив присутнім Голова ради студентів та аспірантів філософського факультету Максим Седаніч, він полягає в тому, що потрібно не лінуватися, а починати наполегливо працювати з першого дня навчання, і головне сміливо дивитися вперед і бути впевненим в власних силах.

Незабутній День першокурсника влаштував Інститут філології, запросивши таких почесних гостей як Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, письменник та громадський діяч Іван Дзюба, відомий телевізійний та радіо ведучий DJ Паша, заступник міністра закордонних справ Ігор Долгов, представники посольств Туреччини і Японії в Україні, та викладачі Інституту філології. З вітальним словом до першокурсників звернувся директор Інституту філології Григорій Семенюк: “Ви вибрали найправильнішу спеціальність, бо знання мов в житті потрібно завжди, адже за відомим висловом, скільки мов ти знаєш, стільки раз ти людина”.

“Випускники Інституту філології працюють в різних сферах політики, бізнесу, науки та культури, бо на мовознавців, зі знаннями отриманими в Київському університеті завжди буде великий попит” – розпочав свій виступ заступник міністра Ігор Долгов, в минулому випускник Інституту філології. За словами письменника та громадського діяча Івана Дзюби для першокурсників сьогодні найщасливіший день в житті, адже немає більшого щастя ніж стати на правильний життєвий шлях для якого ти будеш потрібен. В це було неважко повірити, дивлячись на переповнену актову залу та на радісні очі першокурсників, які пройшли величезний конкурс і стали щасливими володарями студентського білету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024