Новини

 

Виставка робіт Валерія Даниша «Живопис на склі»

20.01.2014
17 січня в Мистецькій залі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 14) відкрилася виставка робіт українського художника Валерія Даниша «Живопис на склі».
Твори демонструють поєднання графіки та живопису, де графіка – це сюжет, а колір – настрій та емоції. «Живопис на склі» – це ніби погляд у вікно. Дивлячись крізь нього, ми сприймаємо світ інакше. Скло дозволяє створити яскравий світ, де буяє колорит фарб та водночас панує душевний спокій. Спокій до якого ми так прагнемо і якого нам так не вистачає. Дивлячись за вікно, ми бачимо наше життя.
До експозиції увійшли картини із зображенням мальовничих ландшафтів сіл Центральної України, давньою українською символікою, з якої постають трава, дерева, що бачимо довкола.Серед робіт є й серія ікон, образи яких автор черпав з ікон Х – ХІ століття періоду Київської Русі та хатніх ікон кінця ХІХ – початку ХХ століть.
Про художника
Народився 9 листопада 1955 року в селі Вербовець на Вінничині. Мешкає в Києві. Закінчив Київський інженерно-будівельний інститут (зараз Київська національна академія архітектури та будівництва) за спеціальністю «Промислове будівництво»; Київський інститут культури ім. Корнійчука (зараз Київський національний університет культури та мистецтв) за спеціальністю «Хореографія». Досвід малювання перейняв від львівських художників понад 10 років тому. З матеріалів використовує скло, олійні фарби, туш.Бере участь у колективних виставках та ярмарках, що відбуваються у Києві на День міста, у Пирогові, у Країні мрій, Мамаєвій Слободі, тощо.
Зустріч з Валерієм Данишем відбудеться 11 лютого 2014 р. у Мистецькій залі Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка ауд. 63 (бульвар Тараса Шевченка, 14).
Виставка триватиме до 20 лютого 2014 року.
Організатори експозиції: кафедра фольклористики та Центр фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024