Новини

 

Міжнародна магістерська програма на юридичному

15.01.2014
З жовтня по грудень 2013 року на юридичному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка проходило навчання в рамках міжнародної магістерської програми «Демократизація та права людини». Ця програма здійснюється за фінансової підтримки ЄС у чотирьох університетах: Єреванському державному університеті, Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, Білоруському національному університеті та Університеті Європейських політичних і економічних досліджень. Цього року в рамках програми юридичний факультет прийняв у себе вісьмох іноземних студентів: Анну Нікогосян, Шушан Тадевосян, Анну Галікян, Лусіне Авагян, Олексія Боріса, Тетяну Черкес та Корнелію Штефанец.

Викладачі юридичного факультету протягом семестру прочитали студентам лекції з шести дисциплін: «Права людини та довкілля», «Захист цивільних прав та права людини», «Громадянські права та демократія в інформаційну епоху», «Адміністративна юстиція як інструмент захисту прав людини», «Притулок та правовий захист біженців», «Права людини в кримінальному процесі» та «Роль Європейського суду з прав людини у забезпеченні прав людини». Викладання всіх дисциплін здійснювалося англійською мовою.

Міжнародна магістерська програма дозволяє не лише отримати знання, але й відкрити для себе нову країну, пізнати її культуру, знайти нових друзів. Разом із тим візит до незнайомого міста супроводжується певними труднощами, що їх допомогли подолати студенти юридичного факультету – Юлія Михайлюк, Марина Вельган, Оксана Петрусь, Владислав Курилко, Віталій Майнарович, Андрій Бевз та Іван Демцьо. У гостей залишилося безліч вражень від Києва, вони задоволені навчанням в Київському національному університеті.

Своїми враженнями ділиться студентка з Єревану Шушан Тадевосян: «Я дійсно щаслива, що мала нагоду навчатися в університеті імені Тараса Шевченка. Мені сподобався викладацький склад та система навчання в КНУ. Київ – неймовірне місто. Тут завжди можна з насолодою провести дозвілля та навчитися чомусь». Насамкінець Шушан додала: «Студенти університету імені Тараса Шевченка мають пишатися тим, що вони навчаються тут. Я покидаю Україну з незабутніми спогадами про місто і про університет, що дав мені багато нових знань та навичок».







Іван Демцьо, Владислав Курилко, юридичний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024