Новини

 

Європейські проекти «ТрансСтар Європа» і «Перекладацькі кубики» у Кракові

09.01.2014
У січні стартує низка заходів із менеджменту у сфері культури та з мистецтва художнього перекладу.

15 січня 2014 року в рамках європейського проекту «ТрансСтар Європа» у Кракові відбудеться перша мережева зустріч усіх його учасників і організаторів. Молоді перекладачі з Німеччини, Чехії, Словенії, Хорватії, Австрії, України і Швейцарії зберуться у стародавній метрополії Галичини, щоб на семінарах, дискусіях і у творчих майстернях обговорити літературний простір Європи ХХІ століття, ознайомитися з літературними ринками країн-учасниць проекту, правилами гри, взаємозв’язками та новими тенденціями у літературі.

Водночас у Кракові відбудуться перші заходи нового проекту «Перекладацькі кубики – шість граней європейської літератури та перекладу», покликаного показати широкому загалу мистецтво художнього перекладу. Митці та перекладачі з країн-учасниць проекту, зокрема Йоко Тавада (Берлін), Сильвія Хутнік (Варшава), Юрко Прохасько (Львів), Амалія Мачек (Любляна) та Радован Харват (Прага), у літературних читаннях, презентаціях і перформансах започаткують діалог літератури та перекладу.

Керівниками та кураторами проектів «ТрансСтар Європа» і «Перекладацькі кубики» є професор Шамма Шагадат і Клаудія Дате (Інститут славістики Тюбінґенського університету, Німеччина). Партнери обох проектів: Карлів Університет у Празі, Лодзинський університет, Загребський університет, Люблянський університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Будинок літератури (Literaturhaus) у Штуттґарті, Німецький культурний центр Goethe-Institut у Києві, культурно-освітній центр Коллеґіум Богемікум (Collegium Bohemicum) в Усті-над-Лабем (Чехія) та культурний центр Вілла Деціус (Villa Decius) у Кракові, який виступив організатором мистецьких заходів у Кракові.

Обидва проекти фінансуються програмою Європейського Союзу «Навчання протягом життя» та партнерами проектів.
Проект «Перекладацькі кубики» фінансується Федеральним фондом культури Німеччини та Фондом Роберта Боша.

Контактна особа у Німеччині:
Клаудія Дате / Claudia Dathe
координаторка проекту «ТрансСтар Європа»
Інститут славістики / Slavisches Seminar
Тюбінґенського університету / Universität Tübingen
Вільгельмштрассе 50 / Wilhelmstraße 50
72074 Тюбінґен / Tübingen
claudia.dathe@uni-tuebingen.de

Контактна особа в Україні:
Тетяна Супрун,
координатора проекту «ТрансСтар Європа» в Україні
Goethe-Institut в Україні
м. Київ, вул. Волоська 12/4
Електронна адреса:
TransStar@kiew.goethe.org



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024