Новини

 

Оновлення першого обчислювального кластера

26.12.2013
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка модернізовано перший в Україні обчислювальний кластер, який успішно працює з 1999 року і є одним з найпотужніших в Україні.
в рамках Державної цільової науково-технічної програми впровадження та застосування грід-технологій на 2009-2013 роки. Технічну підтримку надали Російська компанія DSCon – офіційний дистриб’ютор обладнання та рішень корпорації надали Mellanox Technologies і Українська компанія Терабіт.
, застосовується для навчання й наукових досліджень в українських та міжнародних проектах у тому числі на Великому адронному колайдері.
було зроблено на користь комутаторів Mellanox SX1016, які забезпечують найкращий у галузі рівень затримок у 250 наносекунд і енергоспоживання менше ніж 1.8 Вт на порт, що у свою чергу забезпечує оптимальний показник продуктивності та ефективності для корпоративних центрів даних, фінансових сервісів, Web 2.0, cloud та високопродуктивних обчислень.

Доповненням комутаторів SX1016 стали двопортові адаптери 10 Gigabit Ethernet Mellanox ConnectX-3 MCX312A для шини PCI Express Gen3. Адаптери Mellanox ConnectX-3 покращують продуктивність мереж завдяки розширенню смуги пропускання і зниженню відповідної завантаженості процесора, особливо у віртуалізованих серверних середовищах.

Шляхом забезпечення найбільшої у галузі щільності портів, енергоефективності і найнижчого рівня затримок, комутатори і адаптери Mellanox надають значні переваги у вигляді високої продуктивності і масштабованості та знижують при цьому операційні витрати.




Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024