Новини

 

Україна-Китай: перспективи міжуніверситетського співробітництва

26.12.2013
З 1 по 8 грудня 2013 року завідувач кафедри міжнародної економіки та маркетингу економічного факультету професор Алла Олексіївна Старостіна та завідувач науково-дослідного сектору «Центр економічних досліджень» доцент Володимир Анатолійович Кравченко перебували в місті Сучжоу (КНР). Під час візиту українська делегація ознайомилася з практикою підготовки фахівців в бізнес-школі Університету Сучжоу та обговорила актуальні питання стану двосторонніх зовнішньоекономічних відносин України та Китаю і напрями їхнього дослідження в рамках спільної наукової діяльності.




3 грудня 2013 відбулася зустріч із деканом бізнес-школи професором Ванг Зе-Біном та заступником декана, професором Юанг Жан-Хіном, які розповіли про основні особливості навчального процесу в бізнес-школі.

Бізнес-школа Донгу/Школа фінансів та цінних паперів Донгу Університету м. Сучжоу була заснована в червні 1986 р. за організаційної та фінансової підтримки уряду провінції Янгсу. Бізнес-школа розташована в м. Сучжоу, що відоме своїми культурними традиціями. Вона складається з 7 кафедр: економіки, державних фінансів, бухгалтерського обліку, банківської справи та фінансів, менеджменту, міжнародної економіки та торгівлі, електронного бізнесу, а також 3-х науково-дослідних центрів, — з проблем міського господарства, розвитку підприємництва, світової економіки.

Бізнес-школа підтримує тісні зв‘язки з університетами в США, Канади, Німеччини, Японії, Австралії, Сінгапуру та Тайваню.

Українська делегація ознайомила керівництво бізнес-школи Університету Сучжоу із програмою МВА, що реалізується на економічному факультеті, а також із напрямами наукових досліджень, що здійснюються на економічному факультеті та в рамках діяльності науково-дослідного сектору «Центр економічних досліджень» зокрема. Було підкреслено, що науковці факультету значну увагу приділяють саме дослідженням китайсько-українських зовнішньоекономічних відносин. При цьому до наукової роботи залучаються і фахівці з Китаю.

Під час зустрічі сторони визначили актуальні напрями спільних досліджень, серед яких зокрема дослідження ризиків в сфері зовнішньоекономічної діяльності компаній обох країн та маркетингові дослідження на ринках обох країн.

У рамках відрядження відбулися зустрічі з представниками ділових кіл Сучжоу та Шанхаю, що зацікавлені в налагодженні взаємовигідних зовнішньоекономічних зв’язків між країнами. Так, 4 грудня українська делегація мала бесіду з президентом ювелірної компанії Award Jewelry International Co., ltd. Чен Айхуа та генеральним директором компанії Яо Фен, які розповіли про діяльність своєї компанії. Члени української делегації в свою чергу ознайомили китайську сторону з загальними характеристиками українського ринку ювелірної продукції.




5 грудня 2013 р. в приміщенні Бізнес-школи Університету Сучжоу був підписаний рамковий договір про співробітництво між економічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка та бізнес-школою Університету м. Сучжоу.




Договором передбачається обмін викладачами для читання лекцій, проведення педагогічної роботи, обмін учбово-методичними та науковими матеріалами, інформацією, навчальними планами та програмами. У рамках договору будуть організовані спільні наукові дослідження за взаємоузгодженою тематикою, здійснюватиметься обмін вченими, будуть розвиватися прямі контакти між кафедрами факультетів та науковими підрозділами. Запланований також обмін студентами, аспірантами та стажерами.

Завідувач науково-дослідного сектору «Центр економічних досліджень» Кравченко В. А.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024