Новини

 

Ректор Турецького університету Газі був вражений вільним володінням наших студентів кафедри тюркології мовою його країни

20.05.2005
19 травня 2005 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка та, зокрема Інститут філології, відвідала з офіційним візитом делегація Університету Газі на чолі з ректором проф. Кадрі Ямачем і зустрілися з ректором Віктором Васильовичем Скопенко.

На запитання Віктора Скопенка, як наші студенти володіють турецькою мовою, пан Кадрі Ямач відповів: “Коли я зайшов до Турецького центру, що в Інституті філології, то почував себе як в Анкарі. Ваші студенти так добре володіють турецькою, в них хороша вимова, вільне спілкування та вони ставили влучні питання”.

Крім якісної підготовки наших студентів КНУ делегація була вражена архітектурною будовою Червоного корпусу: “Ми дуже враженні самою будовою, і добре що ви зберігаєте її в чудовому стані. Адже статус престижності вузу визначається також його архітектурною будовою. Тут відчувається Європейський дух. Дуже приємно, що в університеті вивчається багато мов, і ми бачили на власні очі, що це робиться в гарних умовах та на якісному рівні.”


Наші гості розповіли, що три роки тому в їхньому університеті почали викладати українську мову, і вони мають намір збільшувати кількість студентів, що її вивчають. Університет Газі потребує наших фахівців, щоб піднімати у себе рівень викладання української мови. Віктор Васильович підтримав пропозицію делегацію і висловив свою підтримку розвитку співробітництва. Була досягнута домовленість, що з наступного навчального року вже почнеться обмін студентами та викладачами на практику.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка підтримує міцні наукові зв’язки з провідними університетами та науковими установами Туреччини: Фондом досліджень тюркського світу, Стамбульським, Анкарським університетами, Турецьким лінгвістичним товариством, Університетом Газі.

В 2003 році у Київському національному на базі кафедри тюркології Інституту філології був відкритий Турецький центр інформації та досліджень, члени якого (переважно студенти та учнівська молодь) не тільки навчаються, а й отримують необхідну інформацію та літературу для навчання та вдосконалення професійних навичок, певний досвід і виробничу практику в освітній галузі.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024