Новини

 

Наші біологи - переможці Міжнародної біологічної універсіади!

28.11.2013
З 22 по 24 листопада 2013 року на біологічному факультеті Московського державного університету ім. М.В. Ломоносова (м. Москва, Росія) проходила Міжнародна біологічна універсіада, участь в якій вже вдруге брали команди ННЦ «Інститут біології» КНУ імені Тараса Шевченка у складі: Бондаренко Владислав (2 курс), Губар Олександр (4 курс), Римаренко Олег (4 курс), Семенюк Дмитро (1 курс), Іваненко Ольга (магістр першого року), Кедлян Вероніка (2 курс), Клещевніков Віталій (2 курс) (керівник команд доцент кафедри вірусології Компанець Т.А.).

Універсіада проходила у два тури. В ході першого туру учасники розв’язували задачі з генетики, екології, фізіології та біохімії рослин і фізіології тварин. В ході другого – команди представляли наукові проекти з різних тем у рамках запропонованих напрямків: біотехнологія, біоінженерія, моніторинг довкілля тощо. Переможці визначалися в індивідуальному та командному заліках.

Оцінювали виступи студентів висококваліфіковане журі, яке очолював декан біологічного факультету МДУ імені М.В. Ломоносова, академік М.П. Кірпичников. У цьому році склад журі вперше став міжнародним. У роботі журі брала участь доцент кафедри цитології, гістології та біології розвитку Скрипник Н.В.

Студенти ННЦ «Інститут біології» продемонстрували високий рівень наукової підготовки й культури наукової дискусії. За результатами універсіади, участь у якій брали 122 учасника з 29-и ВНЗ чотирьох країн (Росія, Україна, Білорусь, Казахстан), у командному підсумку наша команда у складі Бондаренко В., Губар О., Римаренко О., Семенюк Д., яка представляла проект «Генна терапія спадкових захворювань», посіла 1 МІСЦЕ, а команда у складі Іваненко О., Кедлян В., Клещевніков В. з проектом «Створення рослин «із заданими властивостями»» - 2 МІСЦЕ. В індивідуальному підсумку Губар Олександр посів 2 МІСЦЕ, Іваненко Ольга, Римаренко Олег та Клещевніков Віталій поділили між собою 3 МІСЦЕ з однаковою кількістю набраних балів. Вітаємо!

Під час Універсіади відбулися зустрічі з керівництвом та викладачами біологічного факультету, на яких обговорювалися питання подальшого розвитку міжнародного універсіадного та олімпіадного руху та перспективи міжнародної співпраці університетів країн СНД у цьому напрямку.



канд. біол. наук, доцент Н. В. Скрипник,
доцент кафедри цитології, гістології та біології розвитку ННЦ «Інститут біології»


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024