Новини

 

Міжкафедральне співробітництво в ІМВ у застосуванні сучасних методик навчання магістрів-міжнародників

27.11.2013
25 листопада 2013 року відбулось відкрите заняття, на якому було презентовано результати спільного проекту кафедри міжнародних медіакомунікацій і комунікативних технологій та кафедри іноземних мов ІМВ.

У рамках цього проекту студентам для спеціалізованого та поглибленого вивчення стилістики іноземної мови та проведення паралельного політико-комунікативного аналізу пропонувалися до розгляду резонансні промови впливових політичних діячів. Так, наприклад, один із виступів, що був виголошений у парламенті Великої Британії, стосувався проведення референдуму щодо виходу чи збереження членства цієї держави у Європейському Союзі.

В.В.Копійка, директор Інституту міжнародних відносин: "Проведення занять у такому форматі є перспективним напрямом у підготовці магістрів-міжнародників. Адже в межах магістерських програм, мабуть, вже недоцільно обмежуватися класичною лекцією. Студенти достатньо підготовлені, щоб не лише зрозуміти зміст виступу чи письмового тексту політика, але й проаналізувати його, й, головне, зрозуміти те, що було сказано "між рядків". Крім того, такий формат навчання позитивно впливає на залучення студентів до процесу навчання та зміни у відносинах "викладач-студент".

О.М. Гон, координатор від кафедри іноземних мов: "Вільне володіння мовами плюс розуміння вживання фразеологізмів та їх значення - це важлива умова ведення переговорів на міжнародному рівні. Аналіз сучасної англійської мови свідчить, що сьогодні класична англійська зазнає "осучаснення", сталі вирази та ідіоми набувають нового змісту. Випускник-міжнародник має не просто розуміти мову, але й відчувати її".

О.В.Шевченко, координатор від кафедри міжнародних медіакомунікацій і комунікативних технологій: "Обов’язковою складовою державної політики є її комунікативне супроводження. Для побудови ефективної PR-комунікації, майбутній піарник-міжнародник повинен розуміти розстановку політичних сил, їх ідеологічні пріоритети, позиції інших учасників міжнародних відносин, а також вміти орієнтуватись у глобальних інформаційних потоках та взаємодіяти з ними".

Під час заняття студенти продемонстрували фахове володіння іноземною мовою, високі аналітичні здібності, вміння правильно оцінити політичну ситуацію в країні, з якою був пов’язаний виступ, та зробити відповідні висновки для прийняття зважених рішень. Особливо відзначилися під час підготовки доповідей студенти 2-го курсу магістратури спеціальності «міжнародна інформація», які навчаються на спеціалізації "Міжнародні комунікативні технології": Анна Синьогіна, Анастасія Тютіна, Оксана Медвєдєва, Катерина Чечель, Таїсія Амірханова, Крістіна Чернобай, Ніна Долгова, Варвара Кульчицька та Марина Гринчук.

Так тримати!


Прес-центр ІМВ


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024