Новини

 

Запрошуємо на презентацію проекту "Прошиваючи досвід"

20.11.2013
21 листопада 2013 р. о 18.00 Галерея мистецтв Головного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка представляє проект художника Володимира Кузнецова «Прошиваючи досвід» у рамках Візуально-дослідницької платформи при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.


Кураторами Візуально-дослідницької платформи (ВДП) і проекту «Прошиваючи досвід» є Костянтин Дорошенко та Галина Усатенко.

Володимир Кузнецов – із тих митців, які роками досліджують певні теми, попри сплески та спади цікавості кон’юнктури. Серед цих тем – Чорнобиль, перетин приватного та суспільного, несподівані смисли та естетика примітивних, на перший погляд, побутових практик, присутність архаїчного у сучасному. І все це поєднується крізь призму широкої теми: пам’яті-досвіду.

Техніка, якій Кузнецов залишається вірним так само протягом десятиліть – вишивання. На території актуального мистецтва, де давно вже використовуються високотехнологічні можливості новітніх медіа та технологій, такий підхід граничний з дивною впертістю. Проте для Кузнецова вишивання – не данина традиції народного мистецтва, не ностальгія за часами міфологізованої давнини й не виклик модерній формотворчості. Це шлях особистого дослідження проживання та архівації досвіду. На відміну від зображення на поверхні, вишивання – це проникнення в матеріал, певний насильницький (чи хірургічний?) акт закріплення інформації.

Партнерами проекту є Ресторан-салон гастрономічної української кухні КАНАПА, Магазин арт-подрунків та книг про мистецтво «ArtHuss», а також громадське об’єднання “Campus 3.0″.
.

У жовтні 2013 року на прес-конференції, присвяченій відкриттю Візуально-дослідницької платформи, Володимир Бугров наголошував: «Цей проект дозволить побороти стереотип консервативності навколо нашого університету. КНУ імені Тараса Шевченка вже давно не тільки освітньо-науковий центр. Це певний ландшафт, в якому кожен може знайти щось для себе».

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024