Новини

 

Літературна вітальня на юридичному факультеті: краса і трагічність поезії Анни Ахматової

19.11.2013
Її творчий та життєвий шлях вражає, поезії, сповнені переживаннями, відчаєм та мужністю, не здатні залишити байдужими жодне серце. А всім відомі романси на вірші поетеси звучать більш, ніж просто чарівно, – вони захоплюють душу й залишають тривожний слід назавжди. Доля Анни Ахматової була нелегкою, але дух її був міцним та сильним. Це видатна особистість, яка пережила страшні роки, проте не зневірилась у силі слова й продовжувала писати вірші, в яких живе її душа.

Саме творчості цієї сильної жінки була присвячена Літературна вітальня – захід, організований членами Поетичної студії студентського парламенту юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 18 листопада в стінах Червоного корпусу всі небайдужі студенти та викладачі мали змогу поринути з головою у світ яскравої поезії, переживань та жіночої мудрості.

Світло свічок підтримувало ту виняткову атмосферу, що нею пронизані слова поетеси. Голова поетичної студії Марія Петровська та члени студії зробили все, щоб гості могли зануритись у ті почуття, які переживала Анна Ахматова, відчути весь трагізм її життя, безмежний спектр емоцій в її ліриці та гідні поваги й визнання великі слова.

Присутні дізнались про всі складнощі та кризи в її житті, про нелегкі випробування та справжню силу чутливої жіночої душі. Біографічна розповідь видатної поетеси, проілюстрована віршами, відкрила гостям двері до дивовижного й особливого світу Анни Ахматової. У рамках Літературної вітальні звучали такі відомі вірші як «Сероглазый король», «Любовь», «Я не любви твоей прошу», «Молитва», «Завещание» та інші поезії, написані поетесою в моменти закоханості, відчаю, пошуку порятунку та боротьби.

Протягом заходу гості мали змогу насолодитися романсами на вірші Анни Ахматової у виконанні студентів юридичного факультету. Серед них – романс «Любовь - волшебная страна» у виконанні Олександри Рибак, «О тебе вспоминаю я редко» у виконанні Артура Старченка під акомпанемент Богдана Бондаренка, романс «Мне нравится» у виконанні Дарини Голопапи, «Заболеть бы как следует» у виконанні Марини Тарасової під акомпанемент Владислава Майстренка, романс на вірші Анни Ахматової «Я пью за разорённый дом» у виконанні Ксенії Коршунової. Також студентка Ольга Дудко подарувала глядачам танець під романс на вірш Анни Ахматової «Письмо».

На закінчення короткої, проте пізнавальної та захопливої зустрічі гості могли переглянути дитячі та зрілі фото поетеси, її портрети, що відображали кожну епоху з життя цієї видатної жінки та насолодитися звучанням романсу «Уж сколько их упало в эту бездну». Анна Ахматова була дивовижною жінкою, поетесою, людиною, яка боролася та залишалася відданою мистецтву слова. Вона жила попри всі негаразди — горда, світла і вже за життя безсмертна.







Лотош Ксенія, студентка ІІ курсу юридичного факультету
Фото - Король Кирило, студент І курсу юридичного факультету
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024