Новини

 

В Університеті обговорили перспективи реформування місцевого самоврядування в Україні за європейською програмою

11.11.2013
11 листопада у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за підтримки Ради Європи відбувся круглий стіл «Реформування місцевого самоврядування в Україні».

Ректор Київського національного університету академік Леонід Васильович Губерський привітав учасників форуму та побажав їм плідної роботи й конструктивних результатів. Владімір Рістовскі, представник Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні, голова Офісу Ради Європи в Україні та Олександр Вілкул, Віце-прем’єр-міністр України наголосили на необхідності реформування законодавства нашої держави у напрямі зміцнення самостійності місцевих органів самоврядування та децентралізації влади. Україні вкрай необхідне посилення місцевої демократії, залучення громадян до місцевого управління, що сприятиме вдосконаленню системи державного управління, економічному зростанню, раціональному використанню природних ресурів та рівномірному розвиткові територій. Ця ініціатива широко підтримується Європейським союзом. На круглому столі виступили Надзвичайний і Повноважний посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат, Надзвичайний і Повноважний посол Швейцарії в Україні Крістіан Шьоненбергер, директор Швейцарського бюро співробітництва Гуідо Бельтрані, а також політичний радник Посольства Данії Маура Моранді. Європа бажає поділитися багаторічним досвідом формування сильних місцевих громад і пропонує Україні конкретні програми для розвитку взаємодії громадян, місцевих управлінських структур і місцевого бізнесу — у цьому були єдині високі гості.

Після вітальних виступів розпочалися доповіді та дискусії: європейські та українські фахівці обговорили висновки та рекомендації моніторингового звіту Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, а також висновки та рекомендації Ради Європи щодо законодавчих питань упровадження Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.









Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024