Новини

 

Відбудеться Всеукраїнський семінар ATHENA

04.11.2013



6 листопада 2013 року о 9:00 у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська 60, ауд. 329) розпочне роботу Всеукраїнський семінар ATHENA «Сприяння життєздатним та автономним вищим навчальним закладам».

Семінар проходить в рамках європейського проекту ATHENA, що реалізується за підтримки програми ЄС ТЕМПУС з метою сприяння університетській автономії в Україні, Вірменії та Молдові.

Цей одноденний захід організується Асоціацією Європейських Університетів (АЄУ) та українськими партнерами за проектом, а саме: Міністерством освіти і науки України, Спілкою ректорів вищих навчальних закладів України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Донецьким національним університетом, Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова, Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки.

Асоціація Європейських Університетів провела значну роботу з університетської автономії та фінансування за даними від університетів та систем вищої освіти усієї Європи та поширює успішний досвід у цій сфері. Проект ATHENA базується на результатах цієї роботи та має за мету зробити внесок у розвиток, реформування та модернізацію систем вищої освіти в Україні, Вірменії та Молдові. Він помітно привносить європейську та регіональну перспективу, сприяє розвиткові політики на системному рівні та розбудові можливостей на інституційному рівні.

Семінар ATHENA Україна збере разом головних національних гравців у сфері вищої освіти для обговорення автономії та фінансування університетів в Україні. Всеукраїнський семінар розгляне стан справ з просування реформ управління, автономії та фінансування в Україні. Міжнародні експерти обговорять з українськими учасниками виклики та можливості реформи вищої освіти та її запровадження.
Захід сприятиме діалогові з національної політики у сфері вищої освіти та сформулює конкретні рекомендації щодо реформ університетського управління, автономії і фінансування в Україні.

Програма заходу українською та англійською мовами на веб-сайті: http://www.eua.be/athena-ukraine

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024