Новини

 

Презентація Erasmus Mundus HUMERIA

31.10.2013



31 жовтня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася презентація міжнародного освітнього проекту Еразмус Мундус HUMERIA (HUManities, Education, Research, International relations, Art). Студентів, аспірантів, викладачів та співробітників університету привітав пан Прііт Рейска, проректор з академічної роботи Талліннського університету, що є координатором проекту. Пан Рейска презентував проект загалом, розповів про напрями роботи проекту та його гуманітарну зорієнтованість: головними напрямами роботи HUMERIA є гуманітарні дисципліни, освіта, міжнародні відносини та мистецтво. Слухачі дізналися про новий конкурс стипендій, про програми навчання та стажування в європейських університетах-партнерах.

Представники кожного з університетів-партнерів виступили з презентаціями, розповіли про історію, структуру, освітню й академічну діяльність, студентський склад і міжнародну роботу своїх навчальних закладів.

Еразмус Мундус HUMERIA – це партнерство 20 університетів країн Європейського Союзу, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та України, що сприяє науковій та академічний мобільності між країнами Європейського Союзу та «Східного партнерства». Головними цілями проекту є підвищення ефективності викладання та навчання, співпраця у дослідженнях, оновлення навчальних планів, вирішення навчальних проблем і попередження так званого явища "відтоку мізків" із країн Східної Європи. Програми HUMERIA передбачають співробітництво на всіх рівнях вищої освіти. Перший набір учасників буде проведено на осінь 2014 року.

У роботі HUMERIA беруть участь: Талліннський університет, Естонія; Університет Тушія, м. Вітербо, Італія; Гронінгенський університет, м. Гронінген, Нідерланди; Університет Бабеша-Бояї, м. Клуж-Напока, Румунія; Університет мистецтв імені Джордже Енеску, м. Ясси, Румунія; Академія виконавчих мистецтв, м. Братислава, Словацька Республіка; Університет Масарика, м. Брно, Чехія; Лундський університет, м. Лунд, Швеція.

Дізнайтеся більше про проект HUMERIA на сайті: http://humeria.eu/






Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024