Новини

 

Привітання від тюркологів Інституту філології

25.10.2013
Турецькому народові з 90-річчям Турецької республіки!
Від імені Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кафедри тюркології, Турецького центру інформації та досліджень ми раді вітати весь турецький народ з національним святом –
Днем проголошення Турецької республіки!

29 жовтня в Туреччині відзначають День Республіки. Це прекрасне осіннє свято, що закарбувало свободолюбність і демократичні орієнтири одного з найдавніших європейських народів, має важливе значення для тюркологів усього світу. За час, що минув з тієї знаменної події, ваша країна досягла значних успіхів у державотворенні. Нині Туреччина всіляко сприяє поширенню своєї культури і мови на теренах України, підтримуючи наших вітчизняних дослідників-тюркологів.
Користуючись нагодою, вітаємо весь дружній турецький народ з національним святом – Днем проголошення Турецької республіки. Бажаємо вам миру, процвітання, добробуту і нових досягнень у вашій багатогранній державній діяльності.
Новітній період відносин України і Туреччини є яскравим свідченням здатності наших держав не лише активно розвивати взаємовигідне двостороннє співробітництво, а й робити спільний внесок у вирішення актуальних питань міжнародного життя, успішно взаємодіяти на регіональному та глобальному рівнях, збагачувати національні культурні та освітні традиції.
Над розбудовою українсько-турецького діалогу в галузі освіти і науки вже багато років працюють співробітники кафедри тюркології Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка: доц. Підвойний В. М., доц. Покровська І. Л., доц. Арнаут Т. І., доц. Алієва З. К., доц. Прушковська І. В., к. філол. н. Дрига І. М. та інші.
Турецький центр інформації та досліджень спільно з кафедрою тюркології Інституту філології з нагоди святкування 90-річного ювілею Турецької Республіки проводить Тиждень турецької мови. Метою заходу є занурення студентів у автентичну атмосферу турецької культури через національне кіномистецтво, традиції розпису на тілі, класику гастрономії та лекції носіїв мови.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024