Новини

 

Колишній міністр юстиції Німеччини прочитала лекцію на юридичному факультеті

23.10.2013
10 жовтня на юридичному факультеті відбулася лекція професора Герти Дойблер-Гмелін, колишнього міністра юстиції Федеративної Республіки Німеччини, організована адміністрацією юридичного факультету та представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

Лекція та обговорення відбувались англійською мовою. Під час лекції пані професор говорила про роль прав людини та ідей верховенства права у сучасному правовому просторі Європейського Союзу. Висвітлювалися проблеми ролі Європейського суду з прав людини та впливу його практики на формування національного законодавства європейських країн, значення соціально-економічних факторів у реалізації прав людини та інші. Наприкінці лекції студенти поставили лекторові багато запитань. Зокрема слухачів цікавили сучасний стан боротьби з корупцією, проблеми нелегальної міграції та руху населення в межах Європейського Суду, вплив кризи Єврозони на гомогенність структури ЄС, практика європейських інституцій у боротьбі з соціальною нерівністю та ін.




Професор Герта Дойблер-Гмелін — колишній німецький Міністр юстиції. Вона вивчала історію, економіку, право та політичні науки в Тюбінгені та Берліні. Із 1974 року вона працювала адвокатом, спочатку в Штутгарті, а потім у Берліні. У 1998-2002 рр. вона обіймала посаду Міністра юстиції. Із 2002 до 2005 рр. пані Дойблер-Гмелін була головою Комітету Бундестагу з питань захисту споживачів і сільського господарства, а з 2005 р. є чинною головою Комітету з прав людини та гуманітарної допомоги. У жовтні 2011 р. стала членом Групи експертів високого рівня з питань свободи ЗМІ Європейської Комісії.

Владислав Курилко, студент 4-го курсу


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024