Новини

 

Візит члена Комітету Ради Європи з Данії

23.10.2013
Наприкінці вересня факультет психології та юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка мали честь приймати гостю з Данії Боділ Філіпс.




Боділ Філіпс вивчала політологію в Копенгагенському університеті та кримінологію у Стокгольмі та Лондоні. З 1989 р. і донині вона є начальником в’язниці суворого режиму Рінге в Данії. Окрім того, Боділ Філіпс приймає активну участь в роботі комітетів Міністерства юстиції Данії та викладає курс кримінології у VIA University College, Arhus.

Протягом 11 років (із 1996 р. до 2007 р.) Боділ Філіпс була членом Комітету Ради Європи по реформуванню української тюремної системи та розробником двох звітів щодо оцінки стану та перспектив розвитку тюрем України. Саме тому сферою її наукових інтересів є тюремна система Данії та України та їхній порівняльний аналіз.

На юридичному факультеті Боділ Філіпс провела лекції для магістрів англомовних спеціалізацій та студентів 3-го курсу на тему: «Чим вас можуть зацікавити північні в`язниці?», «Довгострокові в`язні (довічні ув`язнення)» та «Особливості датських в’язниць». Особливо цінним дане спілкування було ще й через те, що за версією BBC датська в’язниця Рінге визнана однією з найкращих в Європі. Також відбулися робочі зустрічі з керівництвом факультету та Університету, обговорення планів майбутньої співпраці.

Студенти факультету настільки захопилися спілкуванням із гостею з Данії, що вирішили його продовжити і на вихідних, провівши для неї екскурсію Києвом. Завершила свій візит пані Боділ відвідуванням опери «Аїда» у Національній опері України.

Вельган Марина,
студентка 4-го курсу.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024