Новини

 

ІІІ Міжнародний семінар «Філософія для дітей»

23.10.2013
23 жовтня на філософському факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка стартував ІІІ Міжнародний семінар «Філософія для дітей і діалог дорослих: шляхи перетину в освіті». Учасників семінару привітали проректор з науково-педагогічної роботи В. А. Бугров і декан філософського факультету А. Є. Конверський. Вони побажали учасникам плідної праці та результативного обміну думками. Володимир Бугров розповів, що семінар «Філософія для дітей» підтримує нову концепцію Університету, згідно з якою КНУ виходить за межі тільки освітнього та науково-дослідницького закладу, перетворюючись на платформу, «майданчик» для різнобічних зацікавлень: культурних, мистецьких, спортивних. Анатолій Євгенович наголосив на важливості адаптації філософських знань для дитини як для особистості, яка розвивається та прагне пізнання.

Хедлайнером семінару є корейський науковець професор Джінван Парк. Філософ і педагог-новатор, доктор Парк очолює міжнародну асоціацію «Філософія для дітей країн Азії та Океанії» під егідою ЮНЕСКО. Пан Парк тепло привітав учасників форуму, розповів, чому так любить Україну і третій рік поспіль із радістю приймає запрошення наших колег. У вступній лекції він говорив про важливість діалогу як головного засобу навчання та формування особистості. Суспільство змінюється, і перед освітянами постають нові питання: як викладати у багатокультурному середовищі? Як навчити особистість мислити, а не лише завчати факти? На думку доктора Парка, ці проблеми є актуальними і в Південній Кореї, і в Україні, і так само в усьому світі. Освіта потребує нової парадигми, заснованої на конструктивізмі, постмодернізмі, прагматизмі. І діалог у цій парадигмі посідає найважливіше місце.

Міжнародний семінар «Філософія для дітей» триватиме до 26 жовтня і включатиме теоретичні та практичні сесії. Зокрема учасники обговорять результати літньої філософської школи для дітей, проблеми і перспективи практичного запровадження методики викладання філософії для дітей, формування дитячого світогляду та вміння мислити. Курс «Філософії для дітей» корисний не лише для представників КНУ імені Тараса Шевченка та НПУ імені М. П. Драгоманова, які наразі беруть участь у заході, а й для всіх викладачів, учителів і фахівців, які працюють з юними вихованцями. До того ж, на заключній сесії учасники отримають сертифікати про участь у семінарі, підписані ректорами обох університетів. Запрошуємо Вас до майбутньої співпраці! Дізнайтеся більше про міжнародний гуманістичний рух «Філософія для дітей» на сайті: http://www.p4c.com/







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024