Новини

 

Підписано меморандум про співпрацю між ІМВ та Університетом Нікосії

22.10.2013
17 жовтня 2013 року директор Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка В. В. Копійка провів переговори з керівництвом Університету Нікосії щодо налагодження співробітництва. Переговори відбулися в рамках візиту до Республіки Кіпр (РК), що був організований за сприяння Посольства України на Кіпрі.




Із української сторони в переговорах взяли участь Посол України в Республіці Кіпр Б. І. Гуменюк та радник Посольства України в РК Я. В. Орловський, а з кіпрської сторони – Ректор Університету Нікосії М. Атталідес, Президент Ради Н. Перістіаніс, Віце-президент з наукової роботи та досліджень К. Феллас, Віце-президент з питань управління та набору П. Павлу, Директор Департаменту з європейських вчень та міжнародних відносин А. Теофанус та професор цього Департаменту К. Вебстер.
Вони обговорили широке коло питань щодо розвитку співпраці між двома навчальними закладами, підкреслюючи важливість подальшого розширення українсько-кіпрського співробітництва в галузі освіти і науки в цілому. Ця співпраця становить взаємний інтерес і має значний потенціал як для України, так і для Кіпру.
Практичним результатом проведених переговорів стало підписання відповідного Меморандуму про співробітництво між зазначеними навчальним закладами України та Кіпру, що передбачає, зокрема, взаємний обмін студентами та викладачами, а також, що найбільш принципово, взаємне визнання дипломів.
Підписання Меморандуму про співпрацю між провідними навчальними закладами України та Кіпру, а також реалізація цього документа є важливими у контексті реалізації євроінтеграційних прагнень України та приведення системи освіти України до відповідності з європейськими стандартами в рамках Болонського процесу.


Прес-цетр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024