Новини

 

Не пропустіть свіжий номер «Київського університету»

10.10.2013
Вийшов друком жовтневий номер газети «Київський університет». У новому номері читайте інформацію про актуальні новини та цікаві події, що відбулися в університеті за останні два місяці.

На першій шпальті розміщено інформацію про те, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка за рік підвищив свою позицію у світовому рейтингу QS та зміг перейти з групи «501-550» до «441-450», таким чином потрапивши у Топ-500 кращих вишів світу. Друкується витяг з Указу Президента України №448/2013 Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня незалежності України (серед нагороджених є працівники КНУ). Чільне місце займає стаття «День Київського університету», у якій детально розповідається про всі святкові заходи 19 листопада: відкриття у Головному корпусі Мистецького салону, виступи Оркестру Військового інституту та «Роксоланії», демонстрацію фільму про Тараса Шевченка, великий святковий концерт.

Друга сторінка «Київського університету» присвячена підсумкам Вступної кампанії – 2013. Приємно, що й цього року студентська родина нашого університету поповнилася обдарованими першокурсниками. Познайомитися з ними допоможе замітка «Цифри і факти».

Варто зазначити, що у КНУ активно виконується План заходів з підготовки та відзначення 200-річчя Кобзаря і наша газета висвітлює це у своїх матеріалах. Серед публікацій: «Тарас Шевченко і Київський університет», «Курс лекцій про Тараса Шевченка», «На святі в селі Шевченкове» тощо.

Широко висвітлено в газеті і міжнародну діяльність університету. Про співпрацю з зарубіжними колегами йдеться в статтях «КНУ – університет Тентрі: десять років співробітництва», «Українсько-французька НАНО школа-семінар». Тим, хто ще сумнівається в престижності математичних спеціальностей радимо прочитати інтерв’ю з Філдсівським лауреатом, проф. Каліфорнійського університету, почесним доктором КНУ Юхимом Зельмановим, який стверджує: «Математик – професія популярна».

Про те де і як у КНУ працюють астрономи, йдеться в матеріалі «Тут досліджують зорі й далекі галактики» А. Растопчиної-Шаховської, в. о. директора НДІ «Кримська астрономічна обсерваторія», що не так давно стала структурним підрозділом університету.

На сторінках газети багато цікавої інформації про наукові досягнення, спортивні та культурні університетські події. Хочете знати все про життя університету – не пропустіть новий номер газети «Київський університет»!



Електронна версія газети: http://newspaper.univ.kiev.ua/
Тетяна Воротняк, Прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024