Новини

 

Перспективи співробітництва з університетом Кебангсаан Малайзії

26.09.2013
Нещодавно до Київського національного університету імені Тараса Шевченка з дружнім візитом прибули представник національного університету Кебангсаан Малайзії професор, доктор медицини Мамун Ріазта Радник з міжнародних зв'язків у Почесному консульстві Народної Республіки Бангладеш в Україні Махбубул Алам. Мета візиту — налагодження співробітництва між університетами та обговорення перспективних напрямів співпраці в освітній, науково-технічній та інноваційних сферах.


На зустрічі з гостями були присутні проректор з наукової роботи, професор С. А. Вижва і начальник управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій, професор В. А. Заславський.
Національний університет Кебангсаан Малайзії (www.ukm.my/v5/) є державним університетом дослідницького типу, розташованим у м. Бангі, провінція Селангор.


Університет входить до топ-100 університетів світу. Понад 10% студентського складу становлять іноземні студенти. Фінансування університету здійснюється за рахунок коштів Міністерства освіти та компаній-грантодавців.


В університеті приділяється значна увага індустрії, а саме: проектуванню чипів, мікросхем, електронного обладнання, що застосовується в медицині, космічній та комунікаційних галузях. Пріоритетним напрямом міжнародної діяльності є налагодження відносин із закордонними компаніями, про що свідчить наявність багатьох центрів зі співробітництва.


Під час зустрічі обговорювалися питання міжуніверситетської співпраці, а саме:
• Навчання та стажування: практичні аспекти співробітництва, обмін студентами, аспірантами та викладачами;
• спільні наукові дослідження в хімічній, біологічній та медичній галузях, в сфері ІТ-технологій на технічній базі співпрацюючих університетів (медицина, боротьба з епідеміями, раковими захворюваннями, лікування німих та осіб з вадами зору, слуху; розробка інформаційних систем для моніторингу та штучного інтелекту);
• можливість проведення семінарів за темами наукових досліджень;
• тематика спільних наукових видань;
Університет Малайзії щороку організовує та надає фінансову підтримку для проведення міжнародних семінарів, конкурсів з наукових проектів та літніх шкіл у різних країнах, що також пропонуєтьсяі для нашого університету. Особливістю такого навчання є можливість запрошення до викладання лекторів із університетів різних країн.


Детальну інформацію можна дізнатися на сайті http://www.ictp.it/


По завершенні зустрічі представники Національного університету Малайзії висловили подяку та сподівання щодо подальшої активної та плідної співпраці.




Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій,
Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024