Новини

 

Фонд Гумбольдта запрошує до наукової співпраці

20.09.2013
19 вересня о 15.30 у Головному корпусі Університету гість із Німеччини професор Вальтер Кошмаль прочитав лекцію про умови та перспективи для молодих і досвідчених науковців України. Фонд імені Александера фон Гумбольдта, видатного німецького вченого-енциклопедиста, фінансується німецьким урядом та спонсорує дослідження в усьому світі, причому без жодних квот для країн та наукових дисциплін.
Стипендії надаються особистостям, а не проектам, і, як відзначив пан Кошмаль, перевага надається саме яскравим науковим особистостям. Стипендіати мають можливість вільно вибирати заклад для досліджень та партнерства в Німеччині та проводити незалежні дослідження. Долучитися до роботи з Фондом можуть як молоді (постдокторанти, до 4 років після захисту дисертації), так і досвідчені (до 12 років після захисту докторської дисертації) науковці. Вальтер Кошмаль, який спілкувався зі слухачами російською мовою, наголосив, що для пошуковувачів важливі наукова біографія, оригінальний власний науковий план, «прекрасна дисертація» та якість, а не кількість публікацій — при цьому варто мати міжнародні публікації, і не лише в країнах близького зарубіжжя. При роботі в гуманітарному напрямі обов’язкове знання німецької, для дослідження природничих наук знання німецької вітається, але головною мовою є англійська.
Кожного року фонд Гумбольдта обирає близько 450 стипендіатів, які можуть працювати з будь-яким закладом із понад 100 німецьких університетів та більше ніж 200 інститутів і центрів відповідно до спрямування власного проекту. Вальтер Кошмаль закликав українських науковців зупинити негативну тенденцію, за якою кількість стипендіатів з нашої країни за останні 10 років значно зменшилася. Долучаймося до великої гумбольдтівської наукової родини, яка нараховує близько 26 тисяч вчених із 130 країн світу!
Докладнішу інформацію дізнавайтеся на сайті Фонду імені Александера фон Гумбольдта: http://www.humboldt-foundation.de, http://www.humboldt.org.ua









Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024