Новини

 

КНУ святкує День університету

19.09.2013
Незважаючи на дощовий вересневий ранок, у стінах Шевченкового університету – сонячно, а опади очікуються протягом усього дня лише у вигляді зливи привітань з нагоди 179 річниці від Дня заснування Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що традиційно щороку відзначається в третій четвер вересня.
19 вересня 2013 року святкові заходи розпочались о 9:00 виступом оркестру Військового інституту в холі Головного корпусу. Піднесену атмосферу підтримав своїм запальним виступом народний ансамбль української музики «Роксоланія».
Продовжились урочистості демонстрацією фільму про Тараса Шевченка у вокальному супроводі гурту «Гуляйгород». Цей фільм – екранізація біографії Тараса Шевченка 1925 року. На момент створення фільм був однією з найкоштовніших постановок: уперше для підготовки до зйомок кінокартини були залучені спеціалісти з історії, етнології, літературознавства. Художнє оформлення фільму створив видатний художник-модерніст Василь Кричевський. Консультував професор Сергій Єфремов. Складений із багатьох новел фільм, що ілюструє життя Шевченка-юнака, солдата, поета, з успіхом демонструвався в Україні та закордоном і став найуспішнішим проектом 1926 року. З ініціативи ректора КНУ академіка Леоніда Губерського студенти та співробітники університету отримали можливість переглянути ці унікальні кадри.
За словами проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Бугрова, глядачі фільму про Великого кобзаря побували на знаковій події. «Демонстрація стрічки – це знаменний символ початку Шевченкового року в Київському університеті», – зазначив він і висловив вдячність за таку можливість ректору університету і Національному музею Тараса Шевченка.
Традиційно завершилося святкування Дня університету великим концертом.
Ректор КНУ Леонід Губерський привітав усіх зі святом побажав доброго здоров’я, успіхів у роботі й навчанні. Леонід Васильович нагадав присутнім про славетну історію університету й підкреслив, що на даному етапі ми маємо високі результати у навчанні та науковій роботі.
Концертна програма була багата не тільки колоритними номерами університетських колективів: народної хорової капели «Дніпро», народного фольклорно-етнографічного ансамблю «Веснянка», та інших студентських колективів. Цього року з 179 річницею з дня заснування КНУ імені Тараса Шевченка привітав Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки. Хор виконав свої співочі шедеври, а Герой України, генеральний директор, художній керівник Анатолій Авдієвський зауважив, що їхні сьогоднішні вітання – це тільки репетиція перед святкуванням 180-річчя Шевченкового університету та побажав йому нових успіхів і процвітання.
Ректор вручив Почесну Грамоту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Національному академічному народному хору імені Г. Верьовки, який нещодавно відзначив 70-річчя свого заснування, а Маестро Анатолію Авдієвському, який нещодавно також відсвяткував 80-річний ювілей — Відзнаку Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка.































Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024