Новини

 

Прогноз погоди на фінал ігор КВН

19.04.2005
18 квітня 2005 року в Київському університеті пройшла друга заключна півфінальна гра команд КВН. За вихід до фіналу змагалися команди військового інституту, фінансово-правового коледжу, інституту журналістики та факультету соціології та психології. Як завжди ця подія зібрала величезну кількість вболівальників команд, які вщерть заповнили актову залу та активно підтримували своїх улюбленців.

Тема полуфінальних ігор була “Гідрометцентр повідомляє”. Відкрила гру команда військового інституту “Універсанти”, де всіх учасників звати на літеру “і”: “Іван, Ігор, Ілля і …Вася!”.


Команда “Основний інстинкт” показала нелегкі будні балету “Тодес”, танцюристи якого вчаться танцювати мінует під керівництвом пришелепуватого керівника-балеруна. А чим відрізняється грузинський “Макдональдс” від звичайного? Тим, що в Грузії вам запропонують не набридлі гамбургери та шейки, а шаурму та шашлик.

У виступі журналістів домінували націоналістично-політичні мотиви. Оригінальним був прогноз погоди від УНА-УНСО, де територія України займає всю карту світу. Не обминули журналісти і проблем українського футболу. Чому “Динамо” купує чорношкірих футболістів? Для будівництва дач керівництву клубу, тому що негри дуже витривалі та терплячі.


Неоднозначною була розминка. На запитання військових, де водяться дикі КВНщики, була отримана відповідь, що в парку Шевченка після гри можна побачили цілі зграї цих диких створінь. У ході розминки виявилася повна неорганізованість команди фінансово-правового коледжу, учасниця якого забула потрібну відповідь та безпорадно метушилася на сцені.

Новинкою цього ігрового сезону став конкурс “Літературний бриз”, в якому команди повинні були показати свої літературні знання. Літературний конкурс кожна команда зрозуміла по-своєму: “Основний інстинкт” перефразував сюжети відомих класичних творів на сучасний лад, “Універсанти” в віршах оспівали нелегкі будні жінок в армії, фінансово-правовий коледж переклав по-новому п’єсу Максима Горького “На дне”. Апофеозом конкурсу став талановитий виступ учасника команди журналістів зі власною версією телепередачі “Миколина погода”.

“Домашнє завдання” розпочала команда фінансово-правового коледжу, у їхньому виконанні бідолашні Адам і Єва не знали що їм одягти на побачення, адже все з Едемського саду було їм замале. Команда внесла свої новації в гру замість ігрових номерів, вони просто винесли на сцену екран і продемонстрували уривки відомих фільмів, з авторським звуковим рядом. Маємо надію, що інші команди не будуть наслідувати цю новацію, адже тоді вже замість КВН буде звичайний кіносеанс. Все ж віддамо належне цій команді: їхня новація викликала в залі справжню істерику. На їхньому фоні виступи інших виглядали дещо простіше, хоча не менш цікаво.

Команда “Основний інстинкт” інсценувала роман “Три мушкетери” Александра Дюма. Журналістів потягнуло на казки, їхній персонаж Іван – дурень, разом з коником-горбокоником шукав на Великій Окружній дружину для Царя - горошку.

В результаті після цікавої та насиченої гри до фіналу КВН вийшли команди військового інституту 15 балів та інституту журналістики 15,8 балів, вони й будуть змагатися за кубок ректора 27 травня цього року.


НАТАЛІЯ КОРОТЕНКО
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024