Новини

 

Урочисте відкриття Мистецького салону Університету

19.09.2013
18 вересня о 19.00 ректор Університету академік Леонід Губерський перерізав червону стрічку біля входу до зали Мистецького салону, що привітно розчинив свої двері перед гостями і учасниками першого камерного концерту, що відбувся у новому мистецькому закладі університету. Відкриваючи салон, ректор висловив сподівання, що відтепер тут все буде наповнене високою духовністю, звучатимуть чудова музика, вокал, поезія, будуть представлені твори художників.
Народний артист України, директор Київського інституту музики імені Глієра Олександр Злотник нагадав присутнім, що 132 роки тому в цій залі університету св. Володимира був орган. Згодом інструмент перемістили до інституту Глієра, що тоді, у 1881 році, був музичним училищем. Пізніше в цьому приміщенні облаштували спортзал, і тільки тепер, 2013 року, за ініціативи та зусиллями Леоніда Васильовича Губерського приміщенню з чудовою акустикою повернули його справжнє призначення, а з ним спів і музику. Маестро назвав цей зал чи не найкращим камерним залом у Києві. І вже перший довів справедливість його слів. Студенти та виконавці Академії ім. Чайковського, інституту музики імені Глієра, Національної опери вперше у стінах відновленого салону виконали академічні та камерні твори М. Лисенка, Ф. Ліста, П. Чайковського, Ю. Мейтуса, Дж. Верді та інших. Їхня оцінка звучання голосу та інструментів була надзвичайно високою, а глядачі дякували за отриману насолоду. Віднині у Мистецькій залі КНУ імені Тараса Шевченка щосереди шанувальники камерного мистецтва зможуть долучатися до світу прекрасного.
Тож запрошуємо всіх прихильників академічної та камерної музики, студентів, викладачів та друзів Університету до Мистецького салону!
















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024