Новини

 

Нарада з керівниками ВНЗ під головуванням віце-прем’єр міністра К. І. Грищенка

11.07.2013
11 липня в приміщенні Київського національного університету імені Тараса Шевченка під головуванням віце-прем»єр міністра Костянтина Грищенка відбулася нарада з керівниками провідних вищих навчальних закладів Україи щодо проведення вступної кампанії 2013-го року. У нараді взяли участь міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, перший заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма, перший заступник голови Державної інспекції навчальних закладів України Юрій Дудник, директор Департаменту вищої освіти Юрій Коровайченко, директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева. В роботі наради також взяли участь голова ЦК профспілки працівників освіти і науки України Георгій Труханов, президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України Леонід Губерський, члени Президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, голови регіональних Рад ректорів ВНЗ країни.
Президент Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, привітавши учасників, наголосив на своєчасності зустрічі керівників провідних ВНЗ, ініційованої віце-прем’єр-міністром Костянтином Грищенком у відповідальний період вступної кампанії. Обговорення основних питань її організації та перебігу якраз на часі.
Костянтин Грищенко у своєму виступі підкреслив, що у цьому році завдяки зусиллям МОН України підвищилась якість прийому заяв у електронному форматі, тож результати досить відчутні. Також віце-прем’єр міністр наголосив на важливості та виклав вимоги держави до підготовки високопрофесійних фахівців, які будуть обслуговувати системоутворюючі галузі економіки. Крім того, він звернув увагу учасників наради на необхідності суттєвого підвищення рівня викладання та вивчення іноземних мов на технічних спеціальностях.
Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник дав свою оцінку вступній кампанії 2013 року. « Я можу охарактеризувати роботу вступної кампанії двома словами: стабільність і спокій», - сказав міністр.
За його словами, порівняно з минулим роком організація вступної кампанії набагато краща. Про це свідчить, зокрема, й те, що на 1 липня 2012 року було подано 38 тисяч заяв від абітурієнтів, а цього року - понад 60 тисяч.
Говорив міністр і про окремі недоліки. Зокрема, мова йшла про необхідність забезпечення своєчасного внесення в електронну базу даних безпосередньо у день подання документів, тощо.
Учасники наради у своїх виступах поділилися міркуваннями з обговорюваних питань. Фото Андрія Єловікова





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024