Новини

 

Стартує проект масових онлайн курсів – «Університет онлайн»

02.07.2013




Київський національний університет імені Тараса Шевченка презентує перший в Україні проект масових онлайн курсів – «Університет онлайн»
1 липня 2013 р. Київський національний університет імені Тараса Шевченка презентує перший в Україні проект масових онлайн курсів – «Університет онлайн». Нова ініціатива університету надасть вільний і абсолютно безкоштовний доступ до кращих навчальних можливостей всім бажаючим в Україні і за кордоном.
Кожен курс проекту «Університет онлайн» буде складатися з відеолекцій провідних викладачів КНУ ім. Тараса Шевченка, інтерактивних тестів, що дозволять закріпити отримані знання, а також форуму, на якому студенти зможуть задати питання викладачу та спілкуватися один з одним. Все, що знадобиться для доступу до такого курсу – комп’ютер та наявність мережі Інтернет.
Першим масовим онлайн курсом проекту став “Бренд-менеджмент” доцента Андрія Длігача з економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка. Цей курс ставить за мету розповісти всім бажаючим про те, як створювати і посилювати бренди. До участі запрошуються студенти як профільних, так і непрофільних факультетів, абітурієнти, всі бажаючі створити свій бізнес, діючі бізнесмени, лідери та відповідальні за імідж неприбуткових організацій,працюючі професіонали, а також всі, хто зацікавлений цією темою.
Реєстрація на масовий онлайн курс “Бренд-менеджмент” відкрита на сайті http://online.knu.ua з 1 липня. Дата початку курсу – 16 вересня 2013 року.
Автор концепції і менеджер проекту «Університет онлайн» Іван Примаченко зазначив з приводу старту ініціативи: «Онлайн революція в освіті, про яку останні 2 роки ми могли читати на шпальтах світових ЗМІ, нарешті приходить в Україну. Ми сподіваємося, що новий експериментальний проект університету відкриє широкі перспективи для вищої освіти нашої країни і зробить кращу освіту доступною кожному».
Довідка:
Створення масових онлайн курсів провідними вишами світу – остання багатообіцяюча тенденція у вищій освіті. Восени 2011 року Стенфордський університет запропонував всім бажаючим безкоштовно три своїх курси через мережу Інтернет. Лише в одному з цих курсів тоді взяло участь близько 160 тисяч студентів зі 190 країн світу. На червень 2013 року вже 19 ВНЗ з топ-25 всесвітнього рейтингу університетів Times Higher Education створюють власні масові онлайн курси. Новий формат навчання приваблює кращі навчальні заклади світу можливістю зробити кращу освіту доступною кожному незалежно від місця проживання, майнового становища чи віку.
Контакти для преси: primachenkoonline@gmail.com (Іван Примаченко).




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024