Новини

 

Зустріч з переможцями програми Еразмус Мундус 2013

20.06.2013
19 червня 2013 року відділ міжнародного співробітництва провів зустріч з цьогорічними переможцями програми Еразмус Мундус. Зустріч була присвячена організаційним питанням оформлення відрядження, навчання та перебування в університетах-партнерах програми.
Своїм досвідом навчання в університетах Італії, Франції та Іспанії поділилися переможці Еразмус Мундус минулого року - аспірант Інституту філології Юлія Кощій, студентка Інституту біології Ганна Решетняк, студентки Інституту філології Олена Дворнікова та Ганна Калініченко.

Цього року 36 студентів, аспірантів, докторантів та співробітників Київського національного університету імені Тараса Шевченка отримали стипендію Еразмус Мундус для навчання та стажування в європейських університетах.
У результаті конкурсу в рамках проектів Еразмус Мундус BMU-MID, MID, EMP-AIM студенти та аспіранти з Інституту філології, Інституту міжнародних відносин, юридичного, радіофізичного, економічного, географічного факультетів та факультету психології отримали можливість навчатися впродовж семестру, навчального року або пройти повний курс магістратури в Австрії, Іспанії, Італії, Литві, Німеччині, Словаччині. Аспіранти, докторанти та викладачі Інституту високих технологій та Інституту філології проходитимуть стажування у Гумбольдтському університеті, Німеччина, Університеті Саленто, Італія, Університеті імені Йогана Кеплера в місті Лінц, Австрія, Університеті міста Турку, Фінляндія.
Натомість, у 2013-2014 навчальному році у рамках програми Еразмус Мундус наш університет прийматиме 9 студентів та науковців з європейських університетів-партнерів.

Київський національний університеті імені Тараса Шевченка входить до чотирьох консорціумів освітньої програми ЄС Еразмус Мундус.
Участь у консорціумах університетів в рамках програми Еразмуc Мундус сприяє підвищенню мобільності та зміцненню міжнародного співробітництва між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та провідними університетами Європейського Союзу.
Докладніше про можливість навчання, наукового та професійного стажування за програмою Еразмус Мундус на наступний рік можна дізнатися у Відділі міжнародного співробітництва: umz@univ.kiev.ua, www.umz.univ.kiev.ua










Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024