Новини

 

Міжнародне визнання наших учених-математиків

05.06.2013


Однією з основних подій 14-ї Міжнародної конференції з теорії апроксимації, що проходила у квітні 2013 року в м.Сан Антоніо, США, було вручення премії імені Васіла Попова. У цьому році премією нагороджено асистента кафедри математичного аналізу механіко-математичного факультету, кандидата фізико-математичних наук Андрія Бондаренка. Премією відзначено його видатні результати з теорії монотонної раціональної апроксимації та розв’язання спільно з Данилом Радченком (студентом механіко-математичного факультету) та Мариною В’язовською (випускницею аспірантури механіко-математичного факультету) гіпотези Кореваара і Мейєрса про сферичні дизайни.
Премію вручав Pencho Petrushev (університет Південної Кароліни, США, голова Відбіркової комісії премії Васіла Попова). До складу цієї комісії входили також відомі математики Albert Cohen, Arno Kuijlaars, Wolfgang Dahmen, Paul Nevai, Allan Pinkus, Edward Saff. Після церемонії нагородження Андрій Бондаренко виступив з пленарною доповіддю "Теореми про нерухому точку в теорії апроксимації".
Премія вручається раз на три роки кращому молодому фахівцю з теорії апроксимації. Андрій Бондаренко став сьомим лауреатом премії імені Васіла Попова і першим з математиків Східної Європи, що отримав цю високу на-городу.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024