Новини

 

Якуб Парусінскій: «Ті, хто обрав суспільні науки, мають завжди добиватися золота»

30.05.2013
Про що розповідав слухачам курсу «ПроLife» в Інституті філології шеф-редактор і журналіст газети «KyivPost»
«Вам щастить з роботою в Україні. Багато сфер бізнесу й економіки тут лише на стадії розвитку. Тому компанії весь час шукають спеціалістів, часто навіть без досвіду роботи й без вікових обмежень», - міркує Якуб Парусінській, порівнюючи Україну з Німеччиною та США. Звісно, вважає журналіст, світова економічна криза не могла не відобразитися на ринку праці. В найгіршій ситуації опинилися саме гуманітарії – ті, чия робота пов’язана з соціальними відносинами. «Саме через велику конкуренцію й порівняно малий попит серед роботодавців,ті, хто обрав суспільні науки, мають завжди добиватися золота і не погоджуватися на срібло чи бронзу»,- переконаний Якуб Парусінський.
Шеф-редактор «KyivPost» на прикладі власного досвіду закликав молодь працювати з перших років студентства: «Якщо ви цього не зробите, а підете вперше на роботу по закінченню навчання – вважайте, що ви недоотримаєте 20 відсотків майбутньої зарплатні». Крім того, будь-яка сфера професійної діяльності давно «засаджена» людьми, які не захочуть віддавати свої посади новакам. А ще – з кожним роком навички і знання людини застарівають, тому щоб триматися на «інформаційному плаву», треба рано починати працювати.
Однією з найважливіших рис, яку Якуб Парусінській цінує у своїх підлеглих і колег – здатність до наполегливої й важкої праці. Така риса є реальним бонусом для нинішньої молоді. Журналіст навів приклад зі своєї практики набору персоналу. Серед десятьох претендентів на посаду репортера в «KyivPost» лише двоє на прохання швидко придумати ідею для статті запропонували гідні теми й були готові до роботи. «Мене збентежило те, що багато молодих людей не хочуть викладатися на всі 100% вже на співбесіді. Вони не виявляють активної життєвої позиції й не готові до самовідданої роботи», - поділився обуренням Якуб.
Журналіст також закликав не гнатися за грошима при виборі роботи. Головне, на думку Якуба Парусінського, зустрітися з цікавими людьми й отримати якомога більше досвіду спілкування у міжнародному форматі: «Це виокремить ваше резюме серед сотень інших».
Текст: Анна Мукан,
Фото: Валерій Попов, прес-центр Інституту філології






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024