Новини

 

Відбулася міжнародна науково-практична конференція "Інновації у вищій школі: проблеми та перспективи освіти і науки "

29.05.2013
22-25 травня 2013 року відбулася ІІІ міжнародна науково-практична конференція "Інновації у вищій школі: проблеми та перспективи освіти і науки ".
Організотори конференції - Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Кременецький обласний гуманітарно-педагогічний інститут ім. Тараса Шевченка.Варто зазначити, що історії двох навчальних закладів тісно пов’язані. Історія КНУ імені Тараса Шевченка бере свій початок від 8 листопада 1833 р., коли було підтримано подання міністра освіти С.С.Уварова про заснування Імператорського Університету Св. Володимира на базі перенесеного до Києва польського Кременецького ліцею. 15 липня 1834 р., у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, відбулося урочисте відкриття університету.
У роботі конференції взяли участь представники 33 країн світу з 93 міст та 149 навчальних закладів. Всього було заявлено 256 доповідей, з них 110 – із зарубіжжя
Першим етапом роботи ІІІ міжнародної науково-практичної конференції булала зустріч її учасників з проректором з наукової роботи КНУ проф. С. Вижвою та проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки )проф. П.Бехом.
Під час зустрічі мова йшла про сучасні стратегії розвитку науково-інноваційної діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Крім того, учасники конференції відвідали Музей Університету. Ознайомилися з історію створення аlmamater, зокрема з експонати, що були перевезені з Кременецького ліцею.
23 травня конференція продовжила роботу в м. Кременці. Під час пленарного та секційних засідань учасники міжнародної конференції обговорили питання розвитку вищої освіти і науки як загальносвітового процесу, відзначивши при цьому, необхідність глибоких, докорінних змін у системах освіти для того, щоб забезпечити її відповідність умовам і потребам XXI століття.
Ольга Плахотнік, Олександр Безносюк


















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024