Новини

 

Соціологи отримали позитив в Європі

20.05.2013
Напередодні травневих свят відбувся візит студентів факультету соціології КНУ до Німеччини. Подорож дала можливість не лише взяти участь у семінарі організованому суспільно-політичною фундацією Ханс Зайдель Штифтунг (нім. Hanns Seidel Stiftung), а й познайомитися з європейським способом життя, а також, принагідно, і з архітектурою Баварії.
Звісно, країна залишила багато вражень, проте семінар був основною подією. На ньому студенти нашого університету познайомилися з організацію і проведенням таких заходів. Вражало, те як були організовані дебати в рамках цього семінару. Вони були абсолютно вільними. Учасники створили прототип Європейського парламенту та Представницьких рад. Темою була енергетична політика ЄС, у межах якої було порушено і українське питання: місце нашої держави в забезпеченні енергетичної безпеки, перешкоди, можливості та перспективи подальшої співпраці. Поряд з економічним аспектом жваво обговорювалися суспільні чинники і, в першу чергу, як підвищити енергетичну заощадливість населення. І це було особливо цікавим для майбутніх соціологів.
Відтак, поїздка мала навчально-пізнавальний характер.
Її ініціатором, організатором та керівником була доцент кафедри іноземних мов факультетів соціології та психології кандидат історичних наук Олена Іванівна Опанасенко.
Група висловлює подяку за підтримку декану А. П. Горбачику деканату, методистам факультету соціології. Особливу вдячність студенти висловлюють керівнику групи О. І.Опанасенко, без особистої ініціативи якої поїздка не відбулася б.
Сподіваємось, що відвідування семінарів в Європі незабаром стане традицією в нашому університеті.

Олег Коваль



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024