Новини

 

Нове в університетському сайтобудуванні

17.04.2013
Одним з цікавих прийомів, що дозволяє підвищити атрактивність сайтів є демонстрація «живого» зображення за допомогою WEB камер. Крім передачі реального вигляду того чи іншого місця такі картинки іноді дозволяють отримати корисну об’єктивну інформацію, наприклад, про стан дорожнього руху в районі Виставкового центру http://videoprobki.ua/uk/camera/169-metro-vistavkovii-tsentr-prospekt-akadem%D1%96ka-glushkova?c=Kyiiv.
Співробітники факультету кібернетики разом зі студентами старшокурсниками вирішили застосувати технологію «живого» WEB зображення в університетських сайтах. Так з’явились «живі» картинки «У цюхвилину…» з Інституту післядипломної освіти (http://www.ipe.univ.kiev.ua/) та факультету кібернетики (http://cyb.univ.kiev.ua/view.html).
Коментуючи цю подію, керівник проекту начальник інформаційно-обчислювального сектору факультету Ангеліна Яресько сказала: «Крім підвищення інтересу до університетських сайтів ми переслідували і навчальні цілі. Студенти засвоїли різні способи реалізації «живого» зображення: за рахунок передачі інформації по Wi-Fiрадіо каналу (в ІПО) та без підключення до джерел електроживлення (на факультеті кібернетики), знайшли шляхи передачі зображення не переобтяжуючи канали зв’язку. Ну і звичайно, посміхнулась Ангеліна Василівна, це чудовий інструмент для деканату, викладачів, батьків, бачити, наприклад, прогульників занять з будь-якої точки планети».


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024