Новини

 

«В здоровому тілі – здоровий біолог!»

09.04.2013
«Фізичному вихованню треба приділяти стільки ж уваги, скільки й розумовому»,- говорив Махатма Ганді. Cаме спорт - запорука сили, здоров’я, краси та успішності.
6 та 7 квітня в спортивному залі базового гуртожитку №9 відбулися змагання серед біологів з жиму лежачи та настільного тенісу присвячені Всесвітньому дню здоров’я та події, яку всі студенти, аспіранти та співробітники Навчально-наукового центру «Інститут біології» КНУ імені Тараса Шевченка з нетерпінням чекають - Дню біолога.
6 квітня в перший день змагань біологи вражали всіх своєю силою та міццю в змаганнях з жиму лежачи. Змагання проходили у трьох вагових категоріях. У першій категорії ( 90+ кг) переможцем став Горбач Олександр (аспірант, кафедра імунології), друге місце посів Величко Тарас (І курс), а третє місце здобув Смутко Павло (І курс). В категорії 70-80 кг перемогу здобув Аль-Табаа Омар (ІІІ курс, ФЛТ), ІІ місце - Беспалов Ілля (ІІІ курс, ФЛТ) та ІІІ місце - Ясінський Ярослав (ІІІ курс). А у категорії до 70 кг найсильнішими стали Очеретянко Антон (І місце; ФЛТ), Сидор Роман (ІІ місце; ІІ курс магістратури, кафедра мікробіології) та Поліщук Павло (ІІІ місце; І курс). З такими хлопцями нічого не страшно!
7 квітня, другий день змагань був присвячений настільному тенісу. Серед чоловічної половини учасників титул найспритнішого біолога виборов Величко Тарас (І курс), срібло здобув Третяков Вадим (І курс магістратури, ФЕР), а бронзу - Усеінов Різа (І курс магістратури, ФЛТ). Не менш сильною є воля до перемоги й наших біологінь. Волкова Лілія (І місце; ІІ курс), Адамчук Надія (ІІ місце; І курс) та Арабчук Галина (ІІІ місце; ІІ курс) вразили всіх своєю майстерністю та чарівністю.
Вітаємо всіх переможців та призерів!
Змагання пройшли у щирій дружній атмосфері, всі присутні отримали море позитиву та заряд бадьорості. «Мені дуже сподобались динамічність, активність, наполегливість всіх учасників, які поєднувались з доброзичливістю та взаємною підтримкою, – поділився своїми враженнями Дев’ятак Денис, голова студентської ради та один з організаторів заходу. - Заняття спортом є органічною частиною здорового способу життя, тому наш девіз «В здоровому тілі – здоровий біолог». Ми сподіваємось, що такі змагання стануть нашою гарною традицією».
«Дякуємо всім учасникам, що знайшли час долучитись до змагань. Ми побачили, що є небайдужі та активні люди, які захоплюються не лише біологією, а й спортом. – прокоментував Охрей Артем, заступник голови студентського парламенту та один з організаторів заходу. - Сподіваємось, що число учасників з кожним роком буде зростати».
«Фізичне виховання – це важлива складова фізичного, соціального та духовного розвитку молоді. Саме тому, я вважаю, що такі спортивні заходи просто необхідні. Вони не лише згуртовують студентів, а закликають до здорового та активного способу життя», - зазначив заступник директора з виховної роботи ННЦ «Інститут біології» Короткий Олександр Григорович, який завітав на свято, щоб підтримати ініціативну молодь Інституту біології.
Свято спорту пройшло успішно: на обличчях усмішки, в душі радість та натхнення. Чекаємо наступних змагань, де студенти матимуть змогу показати свою силу та спритність, і просто добре відпочити.
З повагою Людмила Осадча
Голова інформаційного Депатраменту
Студентського парламенту
ННЦ «Інститут біології»

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024