Новини

 

Відбувся учнівський конкурс «Нейро-2013»

04.04.2013
В Україні відбувся конкурс з нейронаук серед школярів \"Нейро-2013\". Він проводиться як частина Міжнародного змагання International Brain Bee Competition, заснованого в Університеті Меріленду в 1998 році. Конкурс проводиться у 26 країнах світу під егідою провідних університетів та товариств нейронаук. Організаторами \"Нейро\" в Україні стали Громадська організація \"Ноосфера\" та Українське товариство нейронаук за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Метою конкурсу є мотивування школярів до вивчення нервової системи, зацікавлення майбутніх дослідників і лікарів проблемами вивчення головного мозку та лікування неврологічних захворювань. Координаторами змагання в Україні є науковий співробітник відділу фізіології мозку та психофізіології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, к.б.н. Андрій Олександрович Чернінський та заступник директора Інституту фізіології імені О. О. Богомольця НАН України, д.б.н., проф. Нана Володимирівна Войтенко.

Конкурс відбувся 28 березня 2013 року у Донецьку в рамках Всеукраїнської біологічної олімпіади. У змаганні взяли участь 65 юних біологів з різних регіонів України. Їм пропонувалися різнопланові завдання стосовно будови та функціонування нервової системи людини, а також найбільш поширених неврологічних хвороб, подолання яких є одним з завдань сучасної медицини. Школярі продемонстрували неабиякий рівень знань у такій складній галузі як нейробіологія. Журі під керівництвом доцента ННЦ \"Інститут біології\" Київського національного університету, к.б.н. Наталії Вячеславівни Скрипник відзначило кращих учасників дипломами та пам\'ятними призами. Абсолютним переможцем стала учениця Української гімназії №1(м. Івано-Франківськ) Ірина Репетило. Усі учасники конкурсу отримали вітальні листи від ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академіка Леоніда Васильовича Губерського.

Організатори сподіваються, що змагання, які цього року відбулося вдруге, стануть регулярною подією. Ми маємо можливість відправити національного переможця на Міжнародний конкурс, що відбудеться у вересні в Австрії, тому запрошуємо допомогти небайдужих меценатів. Контакти організаторів на сайтах товариств http://usn.org.ua/ http://noosphere.org.ua/. Детальна інформація про конкурс на Українському біологічному сайті http://biology.org.ua/







Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024