Новини

 

Не втрачайте свій шанс!

31.03.2013

ДПІ у Голосіївському районі нагадує про податкову знижку на навчання
Відповідно до ст.166 Податкового кодексу України батьки студента, або сам студент, у випадку якщо він працює, має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 цього Кодексу, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти.
При цьому, платник податків повинен мати основне місце роботи з офіційною заробітною платою, а також довідку про доходи з місця роботи, договір з навчальним закладом, квитанції про сплату за навчання, паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності) та реквізити банківської установи, куди буде зараховуватися сама знижка.
Варто пам’ятати, що податкову знижку можна отримати лише за календарний рік, що минув. Тобто, якщо абітурієнти поступають до навчального закладу у поточному році, батьки мають право скористатися податковою знижкою у 2014 році.
У нинішньому році до ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС правом на податкову знижку (на навчання) скористалися більше 100 громадян. З них найбільша сума, яку повернули складає майже 2,5 тисячі гривень.
Отже, якщо ви ще не скористалися правом на компенсацію частини плати за навчання – вирушайте до податкової і отримайте податкову знижку за сплачене навчання у 2012 році. Більш детальну інформацію Ви можете отримати на веб-сайті ДПС у м. Києві у банері “Декларування – 2013”.

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024