Новини

 

5-й Всеукраїнський студентський конкурс наукових робіт із соціології

22.03.2013
П’ятий рік поспіль факультет соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка організовує проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Соціологічні науки». І цього року – 14 та 15 березня факультет соціології гостинно відчинив двері для учасників підсумкової науково-практичної конференції, що відбувалася в рамках другого етапу II туру Конкурсу.
Цього року для участі у 2-му етапі Конкурсу було надіслано 78 робіт із різних навчальних закладів України. Географія учасників конкурсу надзвичайно широка: це Львів і Донецьк, Запоріжжя та Умань, Дніпропетровськ і Луганськ, Суми й Харків, Одеса та Київ, Херсон і Тернопіль та багато інших міст України. Крім студентів з визнаних центрів розвитку соціологічної освіти в Україні – Львівського національного університету імені Івана Франка, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету «Львівська політехніка», Харківського національного університету імені Василя Каразіна, Національного університету «Києво-Могилянська академія» – варто відзначити високий інтерес до соціологічної проблематики студентів інших спеціальностей та спеціалізацій, які навчаються на юридичному та історичному факультетах, факультеті права та соціального управління, менеджменту та економіки.
Для участі в підсумковій конференції 2 етапу конкурсу поважне журі, до складу якого увійшли фахівці із передових соціологічних центрів України - Києва, Львова, Харкова, Луганська та Інституту соціології НАН України, – відібрало 19 найбільш цікавих і яскравих студентських робіт.
Тематика, обрана студентами для самостійних наукових пошуків і досліджень – найрізноманітніша. Це – проблеми професійної соціалізації сучасного студентства, питання міжгенераційної та внутрішньоуніверситетської академічної мобільності, опортуністична поведінка, чинники формування соціокультурних цінностей сучасного українського суспільства, дослідження в межах соціології сім’ї та соціології масових комунікацій, соціології культури і політичної соціології, актуальні питання сучасної соціологічної теорії, а також традиційна для соціології проблематика обґрунтування показників вимірювання соціальних явищ. в Москве.
Перші місця вибороли Володимир Шелухін з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Наталія Пашко з Львівського національного університету імені Івана Франка та Роман Борисов, що представляв на Конкурсі Харківський національний університет імені Василя Каразіна.
Звісно, переможцями стали всі учасники підсумкової конференції, які отримають дипломи Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.








Тетяна Червінська,
доцент кафедри теорії та історії соціології,
відповідальний секретар галузевої конкурсної комісії

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024