Новини

 
-->

У КНУ прийшла Шевченківська весна

19.03.2013
19 березня 2013 року в Актовій залі Головного навчального корпусу Київського національного університету відбулося урочисте відкриття ХІ міжнародної наукової міждисциплінарної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених Шевченківська весна.
На відкритті конференції були присутні ректор КНУ, академік Леонід Губерський, преший проректор КНУ Олег Закусило, проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех також з вітальним словом виступив Іван Слободяник.
Відкрив ХІ Шевченківську весну проректор з наукової роботи Сергій Вижва. Він наголосив на тому, що за одинадцять років Шевченківська весна вже стала світовим брендом, що об’єднує молодих науковців. Звернув також увагу на міждисциплінарний акцент конференції, зауваживши, що програма конференції включає понад 800 наукових доповідей. Першою в програмі була лекція "Духовна держава Тараса Шевченка", прочитана професором Оксаною Сліпушко.
Нинішній світ формує все нові й нові завдання для людства, зумовлені глобалізаційними процесами, розвитком нових технологій і тому дуже важливо мати широкі світоглядні позиції. Шевченківська весна – це можливість молодим науковцям обмінятись досвідом, думками та підходами для забезпечення основи нашого майбутнього.
Робота конференції триватиме до 22 березня. Голова організаційного комітету Шевченківської весни 2013 Леся Карабін розповіла, що учасники конференції працюватимуть в таких секціях: математика, кібернетика, фізика, геологія, соціологія, психологія, філософія, філологія, журналістика, військові науки. Вона також зазначила, що окрім наукової програма міститиме велику кількість культурних заходів.

В рамках Шевченківської весни 2013 пройдуть чотири конференції-сателіти з економіки, міжнародних відносин, біології та географії.

Прокоментувати матеріал та прочитати більше новин ви зможете на сайті прес-центру
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024