Новини

 

Інститут філології святкує Масляну в Мистецькому Арсеналі

15.03.2013

З 14 по 17 березня двері Мистецького Арсеналу були відкриті для всіх шанувальників традиційного мистецтва, тут відбувалося святкування Мистецької Масляної – веселе, творче й смачне свято для всієї родини, що зібралася тут.
Будь-хто міг знайти собі розвагу до смаку: від лабораторії навіжених учених, де демонструють найзахопливіші фізичні та хімічні експерименти, до майстер-класів із ліплення, вишивання, арт-кулінарії, розпису й багатьох інших не менш цікавих ремесел. А найменшим – ігрові зони всередині приміщення для різноманітних активних ігор. Ну а яка ж Масляна без млинців чи вареників?! Тут пропонували великий асортимент цих традиційних страв.
Протягом всієї дії проекту в Арсеналі відбувався ярмарок робіт від найкращих українських хенд-мейкерів, які пропонували найрізноманітніші штуки: одяг в етно-стилі, картини, стильну біжутерію, українські сувеніри та багато іншого.
Не залишилась осторонь святкування і кафедра фольклористики Інституту філології, студенти та викладачі якої влаштували Мистецькому Арсеналі справжні вечорниці. Гості Масляної у компанії студентів-фольклористів та спеціалістів-етнологів навчалися народним танцям, співали автентичних пісень й навіть ліпили вареники. А телеведуча, співачка, письменниця та художниця Анжеліка Рудницька представила виставку своїх вишиваних картин, подушок і гобеленів, що вже були презентовані в різних країнах світу.
Відвідувачі Мистецької Масляної мали змогу на власні очі побачити колекцію сільського кітчевого живопису середини ХХ століття та колекцію одягу в стилі сільського гламуру від шоумена, актора і галериста Антона Мухарського. Він, до речі, вже 16 березня о 16:00 на Мистецькій Масляній презентував свій новий театралізований музичний проект "Мама Анархія".
Весела була Масляня та дуже смачні млинці!

Світлана Попова, прес-центр Інституту філології


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024