Новини

 

Французькі курсанти пройшли мовне стажування у ВІКНУ

14.02.2013
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) завершилося стажування курсантів Загальновійськового училища Сен-Сір Коеткідан Збройних сил Французької Республіки.
Молодші лейтенанти Лоріан де Отклок та Луї Ервуе вдосконалювали володіння російською мовою та знайомилися із системою інтегрованої підготовки військових фахівців в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка і з самим університетом зокрема. Для них були проведені заняття з історії України, розвитку її Збройних Сил, культури та побуту нашого народу. Французькі курсанти відвідали музеї та історичні місця столиці України.
По завершенні стажування французьким курсантам вручили сертифікати про проходження мовного стажування. Привітав співвітчизників аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в України підполковник Філіп Готьє. Він зазначив, що як для французької, так і для української сторони це має взаємовигідний характер і сприяє плідній співпраці між Військовим інститутом та Апаратом аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в Україні, що складається з трьох напрямків: проведення мовного стажування курсантів згаданих вищих військових навчальних закладів, робота в інституті французьких викладачів – носіїв мови та спільні проекти у сфері укладання словників і підручників із військово-спеціальної мовної підготовки. У відповідь на візит французьких курсантів до України в листопаді 2013 року заплановано чотиритижневе стажування українських курсантів у Загальновійськовому училищі Сен-Сір Коеткідан Збройних сил Французької Республіки.
Відділ із виховної роботи Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024