Новини

 

Важлива складова у формуванні патріотизму в нашої молоді

08.02.2013
У фотогалереї Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 08.02.13 відбулася зустріч особового складу з автором фотовиставки за назвою: «Мальовнича Україна взимку», колишнім начальником Головного контрольно-ревізійного управління Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майором запасу Миколою Драганом.

До уваги присутніх були представлені високохудожні роботи майстра, які дають можливість відвідувачам побачити мальовничі зимові фотонариси, незрівняні за красою куточки нашої країни.

У своєму виступі генерал-майор запасу Микола Драган розповів учасникам заходу про представлені на фотовиставці роботи, свій творчий шлях, який розпочався ще за часів проходження ним військової служби в лавах Збройних Сил України, захоплення художнім фото, мандри шляхами рідної України та світу, зачитав деякі із своїх віршів.

– Де б я не був, якими б красотами світу не милувався, мене завжди зігрівала, надавала сили та надихала на творчі звершення любов до рідної України, – підкреслив Микола Юхимович. Про це свідчать і наступні рядки із його вірша:

На Різдвяне свято

Їду у село,

Де батьківську хату

Снігом замело.

Де стара криниця,

В ній свята вода.

Там мені присниться

Мама молода…

Дякуючи автору за вже третю за рахунком фотовиставку в стінах ВІКНУ, начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін наголосив на її вагомому внеску до естетичного, духовного виховання курсантів, формуванні в майбутніх захисників Вітчизни почуття гордості за право називатися українцем.

– У серці кожної військової людини повинно бути місце для любові до рідної землі, усього прекрасного, що нас оточує. Це є важливою складовою у формуванні почуття патріотизму в нашої молоді. Тому ми й надалі будемо проводити подібні заходи у самих різних формах, – зазначив Віктор Володимирович.

Курсанти ВІКНУ, які брали участь у заході, не приховували свого захоплення представленими на фотовиставці роботами та запропонували організувати у Військовому інституті фотогурток.

Виставка працюватиме до 15.02.13.






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024