Новини

 

У КНУ розпочато спеціальну підготовку кандидатів на посаду судді

06.02.2013
4 лютого 2013 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.
Варто наголосити, що Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 січня 2013 року 631 кандидат на посаду судді, направлений для проходження спеціальної підготовки, що відбуватиметься на базі 4 вищих навчальних закладів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Одеська юридична академія» та Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».
Спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді проводиться вперше і є черговим етапом реформування судової системи України. КНУ імені Тараса Шевченка – перший вищий навчальний заклад, що розпочав таку підготовку.
На урочистому відкритті, що передувало початку занять за створеним розкладом, були присутні: голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, керівник Головного управління питань судоустрою Адміністрації Президента України Вадим Фесенко, проректор з науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, заступник Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко, заступник Голови Вищого господарського суду України Анатолій Осетинський, суддя вищого адміністративного суду України Олександр Гашицький, декан юридичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Іван Гриценко.
Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України І. Самсін зазначив, що завдяки спеціальній підготовці кандидати отримають юридичні і неюридичні навички необхідні професійному судді, матимуть можливість покращати свої знання у всіх основних галузях права, дізнатися про внутрішній устрій суду, хто не працював у судовій системі. За його словами, це серйозний процес, хоч він і короткотривалий. За 6 місяців майбутні судді вивчать три блоки навчальних дисциплін (модулів): «Судовий устрій України. Етика та деонтологія судді», «Розгляд справ у судах першої інстанції (місцевих судах)», «Суддівські навички». Він переконаний, що завдяки залученню до процесу спеціальної підготовки висококваліфікованих викладачів, практикуючих суддів, кандидати на посаду судді зможуть підготуватися до кваліфікаційного іспиту, поглибити теоретичні знання пройти відповідну практику. Тож Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України побажав майбутнім суддям успіхів та плідної праці. Він подякував ректору та викладачам Київського національного університету імені Тараса Шевченка за допомогу, сприяння і розуміння важливості спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, зазначивши, що КНУ імені Тараса Шевченка зберігає і продовжує давні традиції юридичної школи.
Проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров привітав майбутніх суддів з початком спеціальної підготовки і запевнив, що працівники університету докладуть усіх зусиль, щоб процес навчання відбувся на найвищому рівні, а час проведений в стінах Київського університету був використаний максимально ефективно.

Керівник Головного управління питань судоустрою Адміністрації Президента України Вадим Фесенко, звертаючись до кандидатів на посаду судді зазначив, що спеціальна підготовка - це крок до реформування судоустрою України, результатом якого стане новий, якісний суддівський корпус, а рівень довіри населення до суддів значно підвищиться.











































6 лютого 2013 року в КНУ розпочалася спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді для тих, хто навчатиметься заочно.



фото ЮРІЯ ТИВОНЧУКА/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024