Новини

 

В ІФ відбулося повернення в історичне минуле

29.01.2013
З 23 по 31 січня 2013 року у Боні, Києві та Берліні відбувалася міжнародна Молодіжна зустріч. Це один з проектів, що їх ініціював та організовує Німецький парламент – Бундестаг кожного року в іншій країні. У цих зустрічах беруть участь молоді люди віком від 24 років з різних країн Європи, які цікавляться історичним минулим, не байдужі до європейського масштабу та готові до діалогу.

У зв’язку з тим, що тема цьогорічного заходу «Окупаційний режим на території України: військовополонені та остарбайтери», більша частина заходів з 25 по 29 січня проходить у Києві. Всі учасники (понад 90 людей) приїжджають до Києва і матимуть змогу безпосередньо на місці колишніх подій дізнатися про історичне минуле країни під час нацистської окупації та долю людей, які постраждали від тоталітарних режимів. У програмі заплановано відвідування музеїв, зустрічі з свідками тих подій, дискусії з відомими українськими та європейськими істориками…

У межах заходу «Окупаційний режим на території України: військовополонені та остарбайтери» в Інституті філології 28 січня 2013 року учасники програми зустрічалися зі свідками війни – українськими громадянами, які пережили період окупації на території нашої країни, у концтаборах України, гетто, або були вигнані на роботи до Німеччини та все ж вижили.











Фото: Валерій Попов,
прес-центр Інституту філології




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024