Новини

 

Всеукраїнський фестиваль телерадіопрограм «Студентський МІКС» стартує

18.01.2013
Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з Національною радіокомпанією України та Національною телекомпанією України, СampusRadioUkraine та Студент-TV оголошують прийом конкурсних робіт на Всеукраїнський фестиваль телерадіопрограм «Студентський МІКС».
До участі в конкурсі запрошуються навчальні телерадіопрограми та проекти, підготовлені студентами вітчизняних шкіл журналістики та українськими ВНЗ, в яких діють навчальні телерадіостудії. Змагання відбудуться у трьох номінаціях відповідно для теле- й радіопрограм - «Інформаційна програма», «Пізнавальна програма», «Розважальна програма».
Фінал фестивалю відбудеться 25 квітня 2013 року в Києві, в Інституті журналістики. Конкурсні роботи оргкомітет фестивалю чекає до 22 березня 2013 року.
«Минулого року, - розповідає Ганна Ренська, головний редактор медіаплатформиСampusRadioUkraine/Студент-TV, - ми провели конкурс радіопрограм «Студентський МІКС», в якому змагалися студенти з дванадцяти вищих навчальних закладів України. І побачили, що маємо цікаві роботи, які вже сьогодні можуть звучати на професійних радіостанціях. Окрім того, за цей рік відкрилися навчальні студентські телерадіостудії в багатьох містах України. Й ми хочемо показати, що є талановиті студенти, які можуть нині готувати конкурентні теле- й радіопрограми. Тому дійсно прийшов час провести в Україні перший фестиваль студентських телерадіопрограм. Отже, «Студентський МІКС» стає фестивалем», в рамках якого багато цікавих заходів, зокрема тренінг "Онлайн-телебачення: що? хто? де? коли? чому?", який проведе відомий журналіст й медіаексперт Андрій Куликов».
У кожній номінації фестивалю подаватиметься лише одна телерадіопрограма від навчального закладу. Голова оргкомітету фестивалю, професор Інституту журналістики Олесь Гоян радить студентам і викладачам українських ВНЗ спільно визначити учасників фестивалю у кожній номінації й надіслати їх до оргкомітету. «Оскільки матимемо багато претендентів, ми в Інституті журналістики проведемо внутрішній конкурс і наше інститутське телерадіожурі обере радіопрограми й телепроекти для участі в фестивалі. Впевнений також, що наші партнери - Національна радіокомпанія України й Національна телекомпанія України зроблять у квітні хороші пропозиції переможцям у номінаціях».
Всі роботи, які надійдуть на фестиваль, будуть запропоновані громадськості онлайн. З 22 березня журі фестивалю, до якого увійдуть відомі телерадіожурналісти, оберуть переможців.
Умови участі в фестивалі й інформацію про нагороди фестивалю можна знайти на медіаплатформіhttp://campusradio.univ.kiev.ua/.

Оргкомітет Всеукраїнського фестивалю телерадіопрограм «Студентський МІКС».


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024