Новини

 

ДРУГИЙ УНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ТЕАТРАЛЬНИХ ВИСТАВ

14.01.2013




«КАТАРСИС-ІІ»
9-13 квітня 2013 року
Київський Національний Університет
Імені Тараса Шевченка




Мета ФЕСТИВАЛЮ пропаганда культурних, морально-етичних норм, виховання інтелектуальної, мислячої молоді, інтеграція у Європейський простір в якому вже давно є місце студентським театрам. Завдання – проведення культурно-освітніх заходів в осередку студентської молоді; залучення студентів до участі у міжнародних програмах обміну культурним досвідом із іншими країнами світу; проведення та організація мистецьких флеш мобів та культурних акцій серед студентів.




Фестиваль об’єднує різні жанри художньої культури від виставок нових книжок, до сценічних читань творів молодих драматургів, від майстер-класів до показів вистав. Заплановано покази університетських театрів іншіх вузів Києва, музичні концерти гуртів, відеопокази тощо




До участі у фестивалі ми запросили не тільки наших студентів, але й

студентів інших Київських вишів таких як Києво-Могилянська Академія, КІМВ, КПІ, Медичний університет, молодих професійних режисерів та акторів Києва.


Як фестиваль сучасної малої театральної форми, перший фестиваль «Катарсис», що пройшов у 2012 році дивував своїх гостей широтою інтерпретацій класичних творів західної драматургії - «Макбет» і «Приборкання норовливої» У.Шекспіра, «Покарання без злочину» Р.Бредбері, «Аліса в країні чудес» Л. Керола, «Портрет Доріана Грея» О. Уайльда. Давно улюблені всіма персонажі знайшли нове прочитання, мінімум реквізиту, зайвих деталей, щирість і емоційність акторів не залишили байдужим жодного глядача. Зірвавши шквал овацій і завоювавши серця багатьох, фестиваль «Катарсис-І» дав імпульс розвитку театральної самодіяльності студентів, який в перспективі, як сподіваються учасники і організатори, стане традиційним в КНУ.

Ініціатива створення та проведення фестивалю «КАТАРСИС» належить студенти факультету психології. Автором ідеї та директором фестивалю є студент факультету психології – Коваленко Олексій.




Адреса фестивалю в Інтернеті: http://vk.com/catharsis_festival
Контактна інформація: lord-alex-3000@hotmail.com





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024