Новини

 

Делегація КНУ взяла участь у VII Міжнародній конференції Інституту Конфуція в Пекіні

21.12.2012
З 16 по 18 грудня 2012 року делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяла участь у роботі VII Міжнародної конференції Інституту Конфуція в Пекіні. Очолював делегацію проректор з наукової роботи Сергій Вижва, а у її складі були директор Інституту Конфуція Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Гончаренко та заступник директора Інституту Конфуція КНУ Сунь Кевень.
Сергій Вижва виступив на конференції з доповіддю «Стан та перспективи розвитку Інституту Конфуція при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка». Зокрема, він зазначив, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка надає великого значення розвитку відносин зі стратегічним партнером України – Китаєм і готовий підтримувати всі науково-дослідні та навчальні програми між ВНЗ Китаю та КНУ – першим вищим навчальним закладом в Україні, що отримав статус дослідницького. Інститут Конфуція при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка – це міцний міст, що допомагає налагоджувати тісні зв»язки. Олександр Гончаренко виступив з доповіддю «Якість навчальних матеріалів видавництва Інституту Конфуція українською мовою» та звернувся до керівництва Штаб-квартири Інституту Конфуція з проханням дозволити вносити корективи та правки в навчальні посібники, що готуються китайською стороною, зазначивши, що український студент краще вивчатиме китайську мову, якщо менше помилок буде в українській.
У рамках візиту також відбулася запланована зустріч з керівництвом Цзілінського університету – партнером від китайської сторони у створені Інституту Конфуція. В ході зустрічі з ректором Лі Юаньюанем та начальником відділу міжнародних з»в’язків Лю Дебінем було обговорено можливість обопільного сприяння розвитку Інституту Конфуція та запланувано зустріч Ради правління Інституту Конфуція на травень-червень 2013 року.
Матеріал підготував Олександр Гончаренко.



Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024