Новини

 

Орденів Вранішнього Сонця удостоєні професори КНУ

17.12.2012
Дипломатичні зв’язки України та Японії успішно розвиваються. Цьогоріч країни святкують 20-ту річницю встановлення дипломатичних відносин. Посольством Японії протягом 2012 р. було організовано низку культурних заходів у різних містах України. А завершується рік надзвичайно приємною для нас подією: за великий внесок в українсько-японську співпрацю Уряд Японії вирішив відзначити чотирьох громадян України, серед яких двоє – професори Київського національного університету імені Тараса Шевченка!
За внесок у поширення японської класичної літератури та вивчення японської мови в Україні Орденом Вранішнього Сонця 3 ступеня (Золоті промені зі Стрічкою) нагороджений Іван Петрович Бондаренко, професор Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, завідувач кафедри китайської, корейської та японської філології. А також за вклад у поширення та взаєморозуміння в Україні японістики шляхом географічних знань нагороджено професора факультету географії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Яценко Бориса Павловича Орденом Вранішнього Сонця такого ж ступеня.
Церемонія нагородження відбулася 11 грудня 2012 р. у резиденції Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Тоічі Саката.
Валерій Андрусяк, заступник 4-го територіального департаменту Міністерства закордонних справ України, зазначив, що цьогоріч Японія нагородила 46 іноземців, чотири з яких — українці. Орден Вранішнього Сонця є третьою за значимістю японською нагородою після ордену Хризантеми та ордену Квітів Павловнії. Варто додати, що до цього часу лише один українець удостоївся імператорської винагороди Ордена Вранішнього Сонця — перекладач японської літератури Іван Дзюб.
Ця радісна подія є великим кроком у зближені двох країн. Адже японська мова, література та культура все більше набувають популярності на теренах України. З кожним роком стабільно збільшується кількість студентів-японістів КНУ імені Тараса Шевченка, які отримують можливість пройти безкоштовну піврічну або річну мовну практику в кращих ВНЗ Японії! І це - лише початок перспективної та багатообіцяючої дружби «Країни, де сходить сонце» та України.
Співробітники Київського університету щиро вітають професорів Бондаренка І. П. та Яценка Б. П. з отриманими нагородами! А студенти приєднуються до привітань і неймовірно пишаються тим, що мають честь переймати їхній досвід!

Єлизавета Тишкевич, кафедра китайської, корейської та японської мови Інституту філології.




















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024